PUTOVANJE U MAROKO – ZEMLJU PUNU KONTRASTA

objavio 06/12/2011

Krenite s Kompasom na putovanje u Maroko, posebnim zrakoplovom iz Zagreba 14.12.2011. Ova egzotična zemlja, prepuna prirodnih kontrasta, smještena na sjeveru Afrike – zasigurno će Vas zadiviti. A cijena? Cijena je fantastična – samo 3.450 kn + 990 kn avio takse! Pješčane dine i nepregledne pustinje, zelene oaze, prekrasne palače, bazari – sve je to potrebno istražiti u Maroku! Maroko je zemlja bogate povijesti i tradicije u kojoj se isprepliću tradicionalna arapska i moderna arhitektura. Ipak, najvrednije bogatstvo Maroka njegovi su kraljevski gradovi kroz koje Vas Kompas vodi na ovom prekrasnom 5-dnevnom putovanju.

Fes je najstariji kraljevski grad te vjerska i duhovna prijestolnica Maroka u kojoj jednostavno morate prošetati uskim, krivudavim uličicama i živopisnim soukovima (tradicionalnim arapskim tržnicama). Meknes je najmlađi kraljevski grad, a nazivaju ga i „marokanskim Versaillesom“. Tu je i Marrakech, „biser juga“, magičan crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima, te Rabat – prijestolnica Maroka u kojem je najočitiji spoj daleke povijesti i moderne sadašnjosti. Najužurbanija je zasigurno Casablanca u kojoj ćete boraviti prvi i zadnji dan. Svaki od tih gradova je poseban, a da biste ih mogli bolje shvatiti i doživjeti ne smijete propustiti ovo putovanje!

Kada posjetite stare dijelove grada, imat ćete dojam da je tamo netko zaustavio sat i da se nalazite u srednjem vijeku. Kao i drugdje u arapskom svijetu, i tu možete očekivati cjenkanje koje je dio kulture i ukoliko ne pokušate sniziti cijenu mogli biste uvrijediti prodavača! Kupite poznate marokanske tepihe, začine, drvene i bakrene rukotvorine, popularne predmete od kože, nakit, šalove,…

Svakako morate isprobati i marokanske specijalitete kao što su couscous i tagine. Odmor možete iskoristit i da kušate ostale specijalitete Maroka od kojih se većina priprema s puno povrća te s različitim vrstama mesa. No, osim hrane svakako preporučamo i da probate tradicionalni marokanski napitak – čaj od mente.

Još jedan zanimljiv i lijep običaj u Maroku je da ljudi izlaze na trgove i ulice poslije 17 sati i ostaju do kasnih večernjih sati. Svi su jako ljubazni i uživaju u zajednički provedenom vremenu!

Posjetom Maroku, upoznat ćete dijelove ove zemlje koji će Vam se činiti da su zaustavljeni u vremenu te će Vam sigurno ostati u ugodnom sjećanju. Pođite i upoznajte zemlju tisuću kontrasta. Za informacije i rezervacije za ovo putovanje u Maroko pošaljite upit ovdje.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar