PUTOVANJE NA MALDIVE

objavio 23/08/2012

Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 koraljnih otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana – visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom. Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod suncem, usamljenom otoku usred oceana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama… na Maldivima se snovi ostvaruju.

Službeni jezik je divehi, većina se dobro služi i engleskim jezikom. Vremenska razlika: +3/+4 sata u odnosu na Hrvatsku. Valuta: rufija (MVR), 1 EUR=20.38 MVR po tečaju na dan 28.03.2012. Klima: tropska klima; visoke temperature i dosta vlage; za vrijeme jugozapadnog monsuna od lipnja do kolovoza vrijeme je kišovito. Odjeća: lagana odjeća od pamuka i lana tijekom cijele godine; ali lokalno stanovništvo koje je muslimansko bit će uvrijeđeno golotinjom ili oskudnom odjećom na javnim mjestima, a država oštro nameće te standarde. Bikiniji i drugi oskudni kupaći kostimi nisu prihvatljivi u Maléu ili bilo kojem drugom naseljenom otoku. Kada ulazite u džamiju, noge i tijelo, ali ne i vrat i lice, moraju biti pokriveni.
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: dobiva se besplatno prilikom dolaska na Maldive (putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju).

Ukoliko želite putovati na Maldive, svoje putovanje na ovaj rajski otok možete rezervirati ovdje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *