PUTOVANJE BEZ AGENCIJE JE JEFTINIJE PUTOVANJE

objavio 01/06/2010

Putovanje u vlastitom aranžmanu uz kupovinu jeftinijih avio karata i biranje skromnijih hotela i te kako može donijetu uštedu u odnosu na aranžmane koje nude turističke agencije.
Većina putovanja i dalje se realizira putem turističkih agencija i iako takvu vrstu putovanja mnogi preporučuju, što je hit u svijetu, na mala vrata dolazi i na ova područja, piše Politika.

Organizirajući odmor ‘iz fotelje’, preko Interneta, moguće je uštedjeti znatnu svotu novca, pogotovo kada se ima u vidu da agencije gotovo nikada ne nude aranžmane sa niskotarifnim letovima i smještajem u hostelima, što je po pravilu najjeftinija varijanta, kojoj su naročito skloni mlađi putnici.

‘Većina turista i dalje najviše povjerenja ima u agencije i njihovo iskusno osoblje. Osim toga, ako nešto pođe po zlu putnici se imaju kome obratiti, nisu prepušteni sami sebi u stranoj zemlji.

Naša preporuka je da se svakako na put ide preko registriranih turističkih agencija’ poručuju iz Jute, nacionalne asocijacije turističkih agencija.

Kada su u pitanju putovanja u evropske metropole u agencijama najčešće nude boravak u tim gradovima u trajanju od pet do šest dana uz avionski prijevoz ili autobusom.

Ukoliko bi se do tih gradova letjelo low cost carrierima i spavalo u hostelima s obzirom na cijenu turističke agencije moglo bi se boraviti duže, no da bi se u potpunosti iskoristila prednost low cost letova kartu je potrebno kupiti mjesecima prije, a većini ljudi teško je planirati putovanja toliko unaprijed pa na taj način najčešće putuju studenti.

Sve u svemu, koliko god bilo razloga ‘za’ i ‘protiv’ fenomen organiziranja odmora ‘iz fotelje’ vrlo je popularan u svijetu, a polako i kod nas postaje sve popularniji.

PROČITAJTE I OVAJ ČLANAK: eDreams najbolja tražilica jeftinih letova

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *