PUTOVANJA NIKAD NISU BILA POVOLJNIJA

objavio 11/06/2010

Konačno malo dobrih vijesti u ova krizna vremena – letovi nikada nisu bili povoljniji. Brojka niskotarifnih prijevoznika se povećava, a zbog toga se u domaćim zračnim lukama očekuje i više putnika.
Za karte sve brojnijih low cost cariera kupaca u Hrvatskoj ne manjka. Iako, rijetki putuju po promidžbenim cijenama karte od sedam ili deset eura, piše vecernji.hr.

Avio promet na hrvatskim nebu snažno je oživio dolaskom upravo low cost carriera. I zbog toga se ove godine očekuje četiri posto više avio putnika.

Lani ih je Hrvatsku s europskim metropolama povezivalo tridesetak, a ove se godine očekuje i povećanje njihova broja i proširenje lepeze gradova u koje se leti iz Zagreba, Pule, Splita, Dubrovnika, Zadra…

Zahvaljujući anketi opovrgnuta je česta predodžba da su low cost carrieri gosti tankog novčanika.

Anketa je pokazala da je u prosjeku riječ o gostima koji na odmoru ostaju po jedanaest dana i to ne samo u jednom gradu te da u prosjeku imaju 31 godinu, 97 posto ih je došlo turistički, a dnevno su trošili čak 92 eura.

A evo i nekih atraktivnih ponuda:

Od Dubrovnika do Barcelone za 500 kuna
Tijekom sezone iz Dubrovnika se u Barcelonu i Madrid može letjeti po povoljnim cijenama od 200 kuna za povratu kartu, odnosno 500 ako se uključe pristojbe.

Od Splita do Berlina za 600 kuna
Splita je zračnim prometom povezan s pet njemačkih gradova. Najpovoljnije su cijene oko 600 kuna uključujući takse i rezervaciju unaprijed.

Od Zadra do Dublina za 500 kuna
Ryanair, koji je lani je doveo brojne goste u zadarsku zračnu luku, taj grad povezuje po cijeni od 500 kuna s avio taksama i check inom preko interneta.

Od Pule do Stocholma za 800 kuna
Za polazak 23. lipnja i povratak 27. lipnja cijena povratne karte i avio taksi iznosi 800 kuna

Od Zagreba do Londona za 500 kuna
Wizzair leti iz glavnog grada Hrvatske na londonski aerodrom Luton po početnoj cijeni od petstotinjak kuna; u cijeni su povratna karta i aerodromske takse.

Od Osijeka do Frankfurta za 350 kuna
Ryanair u najjeftinijoj varijanti povezuje izravnom linijom Osijek s Fankfurtom za samo sedam eura, a kada se pribroje takse, ponuda je i dalje vrlo dobra – 350 kuna.

Net.hr

2 Comments

 1. Marijana Ančić

  11/08/2011 at 07:44

  Kako je Ryanair iz Zadra za Dublin 500 kn? Kada ja ne mogu naći za kraj 8. i početak 9. mjeseca nego za 150 eura?

  • JP_admin

   11/08/2011 at 13:40

   za ryanair se karte kupuju bar 2-3 mjeseca ranije ili kada je neka promocija. sada u osmom i devetom mjesecu je pogotovo skupo jer su avioni krcati engleza koji idu na more pa ostanu samo najskuplje karte. poz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *