PUTOPISNA TRIBINA U OSIJEKU

objavio 05/12/2013

putovanje-je-znanje-PUT-OKO-SVIJETAPutopisna tribina „Putovanje je znanje“ održat će se 13. prosinca 2013.(petak) u Barcelona pubu (Osijek, Vukovarska 4a), u organizaciji udruge „Oko svijeta“ i ekipe Frame festivala .

Tribina „Putovanje je znanje“ promiče kulturu individualnih putovanja na kojoj će iskusni putnici kroz kratka predavanja predstaviti različite načine putovanja i svoja iskustva.

Tribina je centralno mjesto za pružanje i razmjenu kvalitetnih informacija i motiviranjem mladih da što više putuju.

„Osnovni cilj inicijative „Putovanje je znanje“ je promicanje kulture individualnih putovanja kao jednog od najboljih načina za stjecanje novih znanja.

Želimo pokazati da je uobičajeni strah i otpor prema odlasku na put u vlastitom aranžmanu nepotreban. Svjedoci smo da, dok putuje, mlada osoba ubrzano stječe nova znanja, postaje tolerantnija, odgovornija i spremnija za životne izazove. U razvijenim zapadnim zemljama, pogotovo zemljama EU-a, uobičajeno je i poželjno tijekom ili nakon studiranja otići godinu dana na putovanje. „ – rekao je Ivica Jujnović.

PREDAVAČI:

Hrvoje Jurić – mladi putopisac, koji je ove godine biciklirao preko Alpa pa sve do norveškog Nordkappa, iza sebe ima već nekoliko ozbiljnih putovanja biciklom. Osim toga, izdao je i putopisni roman “Marijanov put” koji se temelji na prošlogodišnjem bicikliranju oko Europe. Uskoro kreće u Afriku, a za iduću godinu godinu priprema proći biciklom uzduž cijelih Alpa.

Boris Veličan – svjetski putnik, putopisac, novinar, producent, asistent, hedonist i avanturist, autor tri putopisne knjige: „Meni je svaki dan nedjelja“, „Odavde do Tralala“ i „Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše“, napisao više od stotinu putopisnih reportaža, snimio mnoštvo dokumentaraca, poštovatelj likova i djela braće Seljan, slavnih hodača i istraživača.

Rok Kofol – Od rođenja, točnije od kad ga je majka u ranoj dobi vodila u Berlin, njegov je život osuđen na putovanja. Još kao student proputovao Aziju, Južnu Ameriku i Afriku, a već 8 godina vodi backpacking avanture širom svijeta s udrugom koja se zove „ShaPPa”.

Borna Kačić–U dobi od 16 godina odlazi biciklom u Zadar i Split kada je stasala ljubav prema kotačima, kretanju i dokolici. Za vrijeme studija putuje motociklom po Mediteranu, biciklira, planinari… Dio je grupe avanturistaNomadi.hrkoja redovito planinari po Velebitu, Biokovu, Durmitoru, Andama, Patagoniji, nepalskim i indijskim Himalajama.

Ivica Jujnović – Organizator puta oko svijeta 2007. godine tijekom kojeg je u 10 mjeseci obišao 38 država i 4 kontinenta. Motiviran stečenim iskustvom i znanjem zajedno sa suputnikom Zoranom Paunovićem osniva udrugu „Oko svijeta“ i pokreće festival „Putovanje je znanje“ u Zagrebu.

 

PROGRAM:

Vrijeme:        Petak, 13. prosinac 2013. u 20h

Mjesto:          Barcelona pub, Osijek, Vukovarska 4a

Program:      20:00 – 20:20 – Ivica Jujnović

                        20:20 – 20:40 – Rok Kofol

                        20:40 – 21:00 – Borna Kačić

                        21:00 – 21:20 – Boris Veličan

                        21:20 – 21:40 – Hrvoje Jurić

                        —————————————

     21:40  – Party,  neformalno druženje i  razmjena iskustava.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar