POČELI SEZONSKI LETOVI NA LINIJI HELSINKI-PULA

objavio 29/05/2011

U pulsku Zračnu luku jučer poslijepodne je sletio zrakoplov boeing 707 niskobudžetne kompanije “BLUE 1” iz Finske sa 67 putnika iz Helsinkija.

Riječ je o prvom zrakoplovu redovite niskotarifne linije sa 110 putničkih mjesta na relaciji Helsinki-Pula, odnosno Pula-Helsinski, koja je uvedena ove godine.

Tako će od jučer pa do kraja rujna zrakoplovi finske kompanije “Blue 1” jednom tjedno letjeti iz Helsinkija za Pulu, odnosno iz Pule za Helsinki. Očekuje se da će tom zračnom linijom u Istru tijekom ovogodišnje turističke sezone doputovati oko 1.700 gostiju iz Finske.

Direktor Zračne luke Pula Bruno Rogović na konferenciji za novinare izrazio je zadovoljstvo ovim pilot-projektom istaknuvši kako ova Zračna luka u budućnosti očekuje iznimno mnogo od tržišta sjeverne Europe.

“Nakon dugi niz godina očekujemo dolazak gostiju iz sjeverne Europe te se nadam kako ćemo od danas ostvarivati dobre prometne rezultate na svim linijama i čarterima za sjevernu Europu”, rekao je Rogović.

Dodao je kako je jutros u pulsku Zračnu luku sletio i zrakoplov “jumbo boeing 747” iz Moskve sa 493 putnika.

“Sezona je dobro počela, a do današnjega dana u odnosu na isto razdoblje prošle godine pulska Zračna luka bilježi 10 posto više putnika”, naglasio je.

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević izvijestio je kako je tržište sjeverne Europe iznimno zanimljivo za istarski turizam.

“Ovo tržište nas jako zanima, a ove se godine istarski turizam promovirao na dva najznačajnija turistička sajma u Finskoj”, rekao je Ivošević. Istarska Turistička zajednica za iduće petogodišnje razdoblje predvidjela je usku suradnju s pulskom Zračnom lukom te značajno izdvajanje sredstava namijenjenih u marketinšku potporu avionskim kompanijama.

“Sve to činimo kako bi Pula dostigla brojke koje je nekad imala. Sadašnji postotak od pet posto avio gostiju koji dolaze u Istru želimo za 5-6 godina podići na deset posto”, zaključio je Ivošević. (Hina)

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *