PET NAJČEŠĆIH TURISTIČKIH POGREŠKI U BANGKOKU

objavio 06/06/2014

bangkokNewley Purnell, američki novinar s prebivalištem u Bangkoku, kronike svog ​​života u inozemstvu objavljuje na stranici Newley.com. Njegov blog sadrži postove o putovanjima diljem Tajlanda i Azije uz relevantnu dozu regionalnih vijesti. U nastavku pročitajte njegovih pet klasičnih turističkih pogrešaka koje turisti čine za vrijeme boravka u Bangkoku. Vaši komentari i sugestije su uvijek dobrodošli.

Nemojte jesti Pad Thai, već Tom yum kung. Pad Thai je najpoznatije izvozno jelo ovog kraljevstva. Ali tajlandska kuhinja je mnogo dinamičnija od ove dosadne tjestenine – kušajte Tom yum kung (začinjena juha od morskih plodova ), curry, prženu ribu, meso s roštilja na štapu, ili bilo što što izgleda izgleda ukusno. To ne znači da nešto nije u redu s Pad Thai, ali je kuhinja u zemlji osmijeha mnogo bogatija nego što to sugerira njihovo najpoznatije izvozno jelo.

Nadalje…

· Nemojte piti svoje omiljeno pivo, kušajte lokalno pivo, poput Chang piva ili pivo Singha, ili – ako ste avanturistički raspoloženi – čak i vlastiti rum iz zemlje osmijeha pod nazivom Sang Som.

· Nemojte biti smješteni tamo gdje svi ostali turisti borave; provjerite opcije u drugim područjima grada. Lako je biti usisan u svemir stranaca u Bangkoku stoga pokušajte pronaći smještaj negdje drugdje, gdje je više vjerojatno da ćete naići na više Tajlanđana nego turista .

· Nemojte zalaziti u trgovine koje nude popuste jer su to ponekad obične prijevare. Ako ste zainteresirani za kupovinu tajlandskih rukotvorina idite na Chatuchak, bangkošku sjajnu vikend tržnicu.

· Nemojte očekivati ​​da ćete se brzo kretati po Bangkoku. Promet je spor i šetnja gradom može biti otežana. Uzmite taksi (s taximetrom) za kratke izlete, a svakako koristite nadzemnu željeznicu (BTS) i metro (MRT). Idite polako. Nemojte se uzrujavati i uživajte.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *