OVE GODINE PREPOLOVIO SE BROJ ADVENTSKIH PUTOVANJA

objavio 01/12/2010

Adventskih putovanja nikad nije bilo više, ali će mnogi – ako to već nisu bili prisiljeni lani – prekinuti tradiciju da u predbožićno vrijeme posjete Beč ili neku drugu europsku metropolu.

– U zlatnim godinama za putovanja, a posljednja je takva bila 2008., Beč je u vrijeme adventa na dan, dva ili tri posjećivalo i 30.000 Hrvata. Ove godine, pak, u to najpopularnije adventsko odredište putnika neće biti više od 15.000. Posljednjih se godina nameću i drugi europski gradovi, ali kad sve zbrojimo, u Rim, Budimpeštu, Prag, Salzburg… otići će još pet tisuća naših građana – procjenjuje Ivan Pukšar, direktor agencije Kompas.

Osim broja putnika, u odnosu prema najboljim turističkim godinama, mijenjale su se i cijene. U Beč se, recimo, prije tri, četiri godine na tri dana za advent moglo za 700 kuna, a sada isti autobusni aranžman stoji dvjestotinjak kuna više. U Adriatica.netu, u kojem je trenutačno neznatan rast prodaje u odnosu prema lani, kažu da najbolje idu autobusne ture u europska odredišta. Iz obilja standardne ponude izdvajaju i nešto drukčije – dvodnevno adventsko putovanje u Baranju, s noćenjem u hotelu s četiri zvjezdice u Belom Manastiru za 900 kuna.

(večernji list)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *