ODMOR I PUTOVANJE S MALOM DJECOM

objavio 14/05/2010

odmor s malom djecom


Vrlo često se zapravo nameće pitanje nakon koliko vremena dijete možete voditi na put, da li je prerano ili nezdravo voditi malu bebu ili slično.

Kada prođu prva dva mjeseca, te beba lagano napreduje u težini i nema nikakvih zdravstvenih tegoba može na put. Naravno da posebnu pozornost treba obratiti detaljima na koje možda inače ne biste skrenuli pozornost:

1. Ono što je prvo je svakako auto sa klimom i grijanjem. Nezaobilazno je voditi računa o tome da je djetetu potrebna idealna temperatura. Budući da sad kreću toplije temperature,  ljetovanja i gužve na cesti, na put svakako krećite rano ujutro, da do odredišta stignete prije vrućina. Na stakla svakako stavite štitnike za sunce koji sprečavaju prodiranje UV zraka.

2. Izaberite destinaciju koja nije previše udaljena od vašeg mjesta boravka kako biste se relativno brzo mogli vratiti sa ljetovanja ukoliko se dijete razboli.

3. Higijena mjesta u koje idete je posebno važna, po mogućnosti idite u već provjerena mjesta gdje znate da vas ništa neugodno neće iznenaditi.

4. Prozore držite malo otvorene ili ih povremeno otvarajte kako bi neprestano u autu bio svjež zrak, no, pripazite da ne napravite propuh kako ne biste napravili samo veću štetu.

5. U brzini prilikom spremanja ono što nikako ne smijete zaboraviti je  tekućina i svježe voće.

Ono što vam nikako ne bi trebalo biti neugodno je da ukoliko budete imali bilo kakvih nejasnoća, novih reakcija nazovete pedijatra. Svakako prije putovanja zatražite njegov broj na koji će biti dostupan ukoliko vam bude potreban bilo kakav savjet.

Izvor: covermagazin.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar