NUDISTIČKA KRSTARENJA APSOLUTNI HIT OVE GODINE

objavio 13/05/2010


Putnički trendovi se stalno mijenjaju. Međutim, ono što bi moglo obilježiti ovo ljeto su nudistička krstarenja, navodi se u izvještaju britanske putničke asocijacije ABTA.

Izgleda da je nudistička zajednica ključno područje na koje se treba fokusirati, a vlasnici velikih kruzera to koriste kako bi privukli što više ljudi. Trenutno su “golišava krstarenja” veliki hit u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je 1991. BBC-eva TV emisija “Bare Necessities” uspjela privući 2.200 putnika na neobično i egzotično putovanje širom američkog kontinenta.

Ostale destinacije naglašene u ovom izvještaju, a koje bi trebalo popularizirati za putovanja, su Šri Lanka i Irak. Prethodno degradirana odredišta, kao što su Vijetnam i Etiopija, imali su dosta koristi od turizma, tako da ostaje nada da će strana ulaganja doprinijeti razvoju ovih zaboravljenih dijelova svijeta.

Dubai je još uvijek privlačna destinacija, uprkos financijskim problemima koji su doveli do “rata između hotela” oko formiranja cijena. Ovdje se nadaju da će otvaranje najvišeg tornja na svijetu biti jednako privlačno kao Svjetsko prvenstvo u nogometu u Južnoj Africi.

Tunis i Maroko će biti među najjeftinijim destinacijama na svijetu, a očekuje se povećanje potražnje za avanturističkim putovanjima u ovoj godini.

Izvor: jeftinoputovati.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *