jeftinoputovati.com

RYANAIR

Ryanair je irska niskotarifna aviokompanija koja je osnovana 1984. godine. Danas je Ryanair jedna od najvećih i najuspješnijih niskotarifnih aviokompanija u Europi. Ryanair nudi usluge prijevoza putnika na kratkim i srednjim udaljenostima, uglavnom unutar Europe, po vrlo povoljnim cijenama.

Jedan od glavnih faktora uspjeha Ryanaira je njihov poslovni model koji se temelji na niskim cijenama karata, smanjenju troškova kroz strogu kontrolu troškova, uključujući ograničavanje prtljage i eliminiranje nekih usluga koje nude tradicionalne aviokompanije, te visoko učinkovitoj upotrebi njihove flote zrakoplova. Također, Ryanair je poznat po svojoj agresivnoj marketinškoj kampanji i često nude promocije, popuste i posebne ponude svojim putnicima.

S druge strane, Ryanair je također bio kritiziran zbog svojih praksi, poput naplate dodatnih naknada za prtljagu i određenih usluga, često loših uvjeta rada za svoje zaposlenike, te lošeg tretmana putnika u nekim situacijama, kao što su otkazivanje letova ili kašnjenja. Međutim, unatoč tome, Ryanair je i dalje vrlo popularan među putnicima koji žele putovati jeftino i brzo.

Ryanair leti iz nekoliko zračnih luka u Hrvatskoj, uključujući:

  1. Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu
  2. Zračna luka Zadar
  3. Zračna luka Split
  4. Zračna luka Pula
  5. Zračna luka Rijeka

Ove zračne luke služe kao baza za Ryanairove letove u Europi, što putnicima u Hrvatskoj omogućuje pristup velikom broju destinacija u Europi i sjevernoj Africi. Važno je napomenuti da Ryanairove rute mogu varirati tijekom godine, stoga se preporučuje provjeriti raspored letova na službenim stranicama Ryanaira ili se obratiti njihovom korisničkom servisu kako bi se saznale najnovije informacije o njihovim letovima.

jeftinoputovati.com