NIJE KASNO ZA LJETOVANJE

objavio 22/08/2012

Vrućine i gužve u kolovozu, kolone na cestama, pretrpane plaže i najviše cijene smještaja za mnoge željne odmora na Jadranu noćna su mora koja k tome ostavlja trag na kućnom budžetu. Ljetovanja krajem kolovoza i u rujnu sve su traženija, a razloga je – osim cijene smještaja – sve više. Hotelijeri na Jadranu već krajem kolovoza počinju spuštati cijene, a kako bi privukli goste, nude i cijeli niz akcija. Važno im je, poručuju, popuniti kapacitete i produljiti sezonu. U prilog su im prošle godine išli dobro vrijeme, kojem se i ove godine nadaju.

Kiše otjeraju kampere

‘Istra je destinacija koja njeguje posezonu, zbog čega su hotelski kapaciteti na Poreštini u rujnu uvijek puni. Štoviše, zbog čitavog niza sadržaja, od plivačkog maratona do baroknog festivala Giostra i popratnih sajmova, sadržaja u agroturizmu i gradovima u unutrašnjosti Istre, u široj okolici traži se krevet više’, objašnjava direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

Iako su se tradicionalno nakon Velike gospe i prve obilnije kiše potkraj kolovoza kampovi praznili, hotelski gosti sezonu produljuju i do polovice listopada. Sve više gostiju, dodaje Velenik, bira ljetovanje u rujnu jer su dani kraći i manje sparni, a noći i večeri ugodno svježe. Privlače i 10 do 30 posto povoljnije cijene ili paketi poput onog kakav nudi hotel Marco Polo u Korčuli, gdje nakon šest kupljenih noćenja sedmo dobijete gratis.

Istarski hotelijeri, koji su nešto skuplji od dalmatinskih, u rujnu spuštaju cijene i na 187 kuna po danu u jednokrevetnoj sobi, kao u npr. u hotelu Delfin u Zelenoj laguni, a u crikveničkom Ad Turres dvokrevetna soba može se naći od 236 kuna. U hotelu Imperial u Vodicama na cijene daju 10% popusta, no noćenje u dvokrevetnoj još uvijek stoji 422 kune, dok u hotelu Luna u Lunu noćenje u dvokrevetnoj stoji 508 kuna sa 20 posto popusta.

Gosti zlatnih godina

U Jelsi na Hvaru noćenje u rujnu u Fontana Resortu za dvije osobe može se bukirati već za 320 kuna.

‘Gosti koji dolaze u rujnu u najvećem su postotku stranci, i to u dobnoj skupini zrelijih, oni koji nemaju toliko poslovnih obveza i kojima početak školske godine ne uvjetuje izbor termina odlaska na ljetovanje’, zaključuje direktor Velenik.

Izvor. Agencija Vlm|Hot.hr

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar