NAPOKON KRENULI JEFTINI LETOVI ZAGREB – PARIZ

objavio 02/11/2010


Jučer  je u Zračnu luku Zagreb sletio prvi zrakoplov niskotarifnog prijevoznika “easyJet” iz Pariza, čime je “easyJet” dodao Zagreb u svoju mrežu na destinaciji Pariz-Zagreb-Pariz, priopćila je Zračna luka. Prilikom slijetanja u zagrebačku zračnu luku zrakoplov je dočekan tradicionalnim “vodenim pozdravom” u znak dobrodošlice.

Taj europski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik otvorio je jedan od dva nova leta iz Zagreba i to za Pariz (Charles de Gaulle), a od 11. veljače 2011. uspostaviti će se i linija za London (Gatwick). Karte su dostupne već od minimalnih 31.99 eura, uključujući poreze i pristojbe.

Let za Pariz prometovat će četiri puta tjedno te pet puta tjedno za London Airbusom 319.

“”EasyJet” je trenutno broj jedan u europskoj zračnoj prometnoj mreži zahvaljujući svojoj prisutnosti na 100 vodećih europskih linija i na 50 najvećih europskih aerodroma. Više od 300 milijuna Europljana živi unutar jednog sata vožnje od “easyJetovog” aerodroma, što je više nego kod bilo koje druge aviokompanije”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će ove godine profit “easyJeta” rasti za 10 posto, i prevest će 50 milijuna putnika na preko 520 linija između 122 aerodroma u 29 zemalja.

“Po broju putnika, “easyJet” je najveća britanska i četvrta po veličini europska aviokompanija. U 2009. aviokompanija je prevezla 28 milijuna putnika u Velikoj Britaniji i 46 milijuna ukupno. Prosječna udaljenost koju prelete “easyJetovi” putnici je 1100 kilometara”, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Zračne luke Zagreb.


Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *