NAJSKUPLJI GRADOVI NA SVIJETU

objavio 14/06/2013

genevePariz više nije najskuplji grad na svijetu. Kako otkriva najnovije istraživanje, tu je titulu preuzela Ženeva. Kao mjerilo koristio se Club Sandwich Index, odnosno uspoređivane su cijene sendviča kao obroka koji se nudi u svim hotelima diljem svijeta.

Istraživanje je pokazalo da se najskuplji sendvič kupuje u Ženevi, i to za oko 180 kuna, a u Parizu je za sendvič potrebno izdvojiti oko deset kuna manje, piše hotels.com. Ženevu i Pariz u cijeni sendviča slijede Oslo, Stockholm, Kopenhagen, Rim, Tokio, London, Sydney i Hong Kong. Cijene sendviča u tim gradovima kreću se u rasponu od 150 kuna pa sve do 100 kuna.

Ovo je drugo istraživanje Club Sandwich Indeks. Prvo je provedeno prošle godine i usporedbom se može vidjeti da su cijene sendviča u najpoznatijim gradovima na svijetu – narasle.

U istraživanju je sudjelovalo 840 hotela, a cilj je bio pomoći turistima da se bolje snalaze u odabiru destinacija. ‘Glavna prednost korištenja Club Sandwich Indexa je ta što turistima omogućuje uvid u cijene hrane i pića u svakoj zemlji, a to je iznimno važno. Na taj način turisti znaju koju zemlju trebaju odabrati s obzirom na količinu novca koji imaju’, pojasnila je Alison Couper s internetske stranice Hotels.com.

Tportal.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *