NAJROMANTIČNIJI GRADOVI U EUROPI SU…

objavio 09/02/2012

Bliži se Valentinovo i mnogi parovi žele taj dan provesti u što romantičnijem raspoloženju. Europa obiluje romantičnim destinacijama, a britanska stranica Tripadvisor vam preporučuje njih deset kao najromantičnije gradove u Europi.

Venecija, Italija

Teško da vas neće osvojiti ljepota i jedinstvenost Venecije. Talijanski šarm i ukusna hrana čine Veneciju idealnim romantičnim odredištem. Parovi koji ne vole biti okruženi hrpom turista, Veneciju bi trebali posjetiti tokom kasne jeseni ili zime, jer čak i kad morate nositi jaknu, Venecija je jednostavno predivna. Ostanite barem dva dana da biste u potpunosti mogli doživjeti ovo zaista posebno mjesto.

Pariz, Francuska

U bilo koje doba godine, u Parizu uvijek možete raditi pregršt stvari: šetati pored Seine držeći se za ruke, penjati se stepenicama do Sacre-Coeurea, tražiti antikvitete na otvorenim tržnicama, otkrivati područje oko kanala St. Martin, šetati Parkom Luxembourga ili se jednostavno izgubiti u ulicama zadivljujuće arhitekture, zaustaviti se na kavi ili kroasanu i uživati u trenutku.

Amsterdam, Nizozemska

Iz nekog razloga, gradovi koji leže na riječnim kanalima visoko su smješteni na popisu najromantičnijih gradova. Amsterdam je poznat i kao ‘Venecija na sjeveru’, pa ne iznenađuje što je prvi na popisu odredišta u Nizozemskoj. Naravno, postoje i drugi jednako dobi razlozi: uske ulice popločene kamenom, arhitektura i liberalna atmosfera daju zaista poseban osjećaj. Isprobajte vožnju brodom, unajmite bicikl, ‘uskočite’ na vlak ili jednostavno šećite i izgubite se (što je u Amsterdamu vrlo jednostavno ); uživajte u dobrom lokalnom pivu u popularnom white baru ili u autentičnoj kavi u brown kafiću.

Brugge, Belgija

Brojni kanali i srednjovjekovna arhitektura čine ovo mjesto izuzetno romantičnim. Ovo je idealna vikend-destinacija za sve one koji uživaju u starim građevinama, gastronomiji i najboljoj čokoladi na svijetu.

Prag, Češka

Od kraja osamdesetih godina i otvaranja istočne Europe, Prag je jedno od najpopularnijih (ali i najoriginalnijih) mjesta koja treba posjetiti i vrlo se brzo razvio u mjesto koje može ponuditi razne sadržaje. U ovom živahnom gradu puno toga morate vidjeti, počevši od velikog dvorca i poznatog romantičnog Karlovog mosta.

Barcelona, Španjolska

Pregršt malih restorana u kojima možete uživati u tapasu, noćni život, zadivljujuće zgrade s Gaudijevim potpisom, koje su položene širom Barcelone, ovaj grad čine jedinstvenim odredištem. Sjednite na keramičku klupu u parku Guell s boljom polovicom, uživajte u pogledu na grad i ljude koji proučavaju građevine ili se penju na vrh Sagrade Familije, i nezaboravno iskustvo vam je zagarantirano.

Kopenhagen, Danska

Balansirajući između starog i novog, Kopenhagen je jedan od glavnih europskih gradova koji se podjednako ponosi skladnom srednjovjekovnom arhitekturom, trgovima popločanima kamenom i riječnim kanalima. Ovaj je grad posebno romantična destinacija koja kombinira kanale i moderne detalje.

Rim, Italija

Sve što je povezano s Italijom je romantično. Nakon Venecije kao jednog od najromantičnijih europskih gradova, Rim je takođe romantično odredište s mnoštvom stvari za učiniti i vidjeti, a takođe je i savršeno mjesto za uživanje u pravom talijanskom ugođaju.

Berlin, Njemačka

Volite avanturu? Volite život na rubu i izbjegavate hodanje po utabanim stazama? Otkažite romantičan vikend u Pariz ili Veneciji, i zaputite se u Berlin. Glavni grad Njemačke strahovito se promijenio u posljednjih petnaest godina, da bi naposljetku postao jedan od najuzbudljivijih gradova Europe.

Budimpešta, Mađarska

Odredište koje se razvilo na obalama Dunava, grad crkvi, izuzetne arhitekture, termalnih kupališta i umjetnika. Budimpešta još od ranih devedesetih proživljava svojevrsni preporod, te je u posljednje vrijeme omiljena svjetska destinacija za romantično putovanje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *