NAJPOŽELJNIJI GRADOVI ZA ŽIVOT

objavio 20/02/2011

Vancouver je, petu godinu zaredom, prema provedenom istraživanju, jedan od najpoželjnijih gradova za življenje!

Australski Melbourne na drugome mjestu, na trećem glavni grad Austrije Beč, a na četvrtom i petom ponovno dva kanadska grada – Toronto i Calgary.

Prema rezultatima istraživanja, što ga je provela tvrtka The Economist Intelligence Unit, koja se bavi analizom, istraživanjem i konzaltingom, kanadski obalni grad u kojemu su 2010. održane Zimske olimpijske igre, prvi je među deset najpoželjnijih gradova za življenje u svijetu.

Zadovoljio je 98 posto traženih uvjeta – kada je riječ o sigurnosti i općoj stabilnosti življenja, zdravstvenoj brizi, kulturnoj ponudi, brizi o okolišu i o obrazovanju, infrastrukturi. Vancouver titulu drži od 2007. godine.

‘Gradovi srednje veličine u razvijenim zemljama s relativno niskom gustoćom naseljenosti najčešće imaju odličnu infrastrukturu i kulturnu ponudu te manje problema s onečišćenjem i zločinima, rekao je autor izvještaja Jon Copestake.

Na šestom mjestu je finski Helsinki, na sedmom, osmom i devetom su australski Sydney, Perth i Adelaide te na desetom novozelandski Auckland.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *