NAJPOVOLJNIJA PUTOVANJA ZA VRIJEME RECESIJE

objavio 13/05/2010

Putovati u recesijsko vrijeme zvuči kao oksimoron! Mnogi od nas jednostavno nemaju novac koji bi mogli odvojiti na putovanje, ljetovanje ili zimske praznike te će se radije odlučiti na štednju. No, ipak odmor bi si svatko trebao s vremena na vrijeme priuštiti, a putovanje i odmak od svakodnevnih briga i okruženja najbolji je način punjenja baterija i obnavljanja energije.
Ako ste među onim sretnicima koji raspolažu s određenom svotom novca koju možete potrošiti na putovanja sada je pravo vrijeme za planiranje proljetnog ili ljetnog odmora za koji možete dobiti povoljne aranžmane.U nastavku donosimo savjete za što jefitnije i povoljnije planiranje troškova putovanja.

Iako se alternativni smještaj poput apartmana i privatnog smještaja čini puno skuplji od hotelskih aranžmana ipak u njima imate mogućnost korištenja kuhinje, a što vam dodatno može koristiti pri uštedi novca. Pripremanje hrane umjesto prehrane u skupim restoranima ili hotelima svakako će na to povoljno utjecati.

No, naravno to ne znači da odmor morate provesti za štednjakom i u pripremi kompliciranih jela. Apartmanske kuhinje bi vam trebale poslužiti za pripremu jednostavnih jela, sendviča ili drugih varijacija na temu brze hrane.

Budite fleksibilni pri rezervacijama termina putovanja. Naime, ako ste u mogućnosti putovati u danima jeftinijih avionskih karti time ćete uštedjeti dodatni novac, a ako ste uz to još spremni na neke alternativne lokacije s jeftinijim aranžmanom uštedjet ćete još više.

Neke svjetske putničke agencije i internetski portali bave se upravo pretragom najpovoljnijih aranžmana pa se i na taj način možete informirati o varijantama uštede novca pri planiranju godišnjeg odmora.

S obzirom na recesiju mnogi hoteli se grčevito bore kako bi privukli goste te s tim ciljem osmišljavanju aranžmane s povoljnim ili besplatnim uslugama poput spa i wellness tretmana, masaža, korištenja bazena, besplatne hrane i slično. Pri rezervaciji se raspitajte i o tim mogućnostima.

Rezervirajte smještaj unaprijed i na vrijeme jer vam se čekanje do zadnje minute nikad neće isplatit nego ćete još morati pristati na skuplji aranžman putovanja. To posebice vrijedi za kupnju i rezerviranje avionskih letova, a kako biste prošli što jefitnije češće pregledavajte ponude avionskih letova.

Jedan od načina štednje je putovanje automobilom. Ne morate ići na daleka putovanja, jednostavno pokušajte pronaći zanimljiv aranžman u svojoj zemlji ili negdje u susjedstvu.

I na kraju probajte pregovarati, možda upali! Naime, hotelijerima je u interesu privući što veći broj gostiju, a u vremenima recesije prisiljeni su svoje usluge prodati i po nižim cijenama.

Naoružajte se informacijama, uspoređujte cijene hotela, posjetite web stranicu hotelscombined.com i istražite ponudu traženog hotela. Pokušajte direktno kontaktirati upravu hotela i vidjeti što vam, kako i pod kojim uvjetima mogu ponuditi.

Izvor: shop-in-zagreb.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *