LUFTHANSA PLANIRA UGASITI GERMANWINGS I EUROWINGS

objavio 28/04/2012

Lufthansa planira ugasiti svoje “jeftine” prijevoznike Germanwings i Eurowings, a isplative domaće i europske letove povjeriti će novoj tvrtki – Direct 4 you. Zbog gubitaka Germanwingsa koji je uzrokovao da i čitav koncern Lufthanse prošle godine objavi gubitak, planira se već 1. siječnja 2013. iz ukupne flote izdvojiti 80 do 90 zrakoplova u novu tvrtku, Direct 4 you i njoj povjeriti većinu letova unutar Njemačke, javlja DW.

U tu tvrtku bi se trebao integrirati Germanwings, a od 2015. i Eurowings kako bi od prvog dana te godine ta nova tvrtka preuzela direktne letove izvan glavnih zračnih čvorišta Lufthanse, dakle Frankfurta i Münchena. Sjedišta nove tvrtke bi trebali biti Köln i Berlin, a smisao je zapravo oprostiti se od najmanje 3.000 radnih mjesta gdje bi zaposlenici ili prihvatili mjesto u novoj tvrtki – u pravilu lošije plaćeno, ili bi morali otići jer njihova tvrtka više neće postojati.

Bild tvrdi kako uprava Lufthanse još nije prihvatila ovaj plan sanacije, ali kako je to “samo pitanje vremena”.

O svemu tome se još raspravlja i Lufthansa želi svakako dobro razmisliti prije nego što ugasi brand Germanwings koji je već stekao ime i popularnost u čitavoj Europi. Ali ipak, predstavnik Lufthanse nije želio niti glasno i jasno reći da je napis u tabloidu – izmišljotina.

Izvor: poslovnipuls.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *