LOW COST LET ZA NEW YORK?

objavio 12/09/2013

norwegian-air-shuttleNiskotarifni prijevoznik Norwegian Air Shuttle je dugo vremena najavljivao revoluciju u interkontinentalnim putovanjima svojim “low cost” letovima iz Europe u New York i Bangkok. Prije nekoliko mjeseci uvedeni su prekooceanski niskotarifni letovi, iz Osla i Stockholma prema New Yorku te azijska linija između Osla i Bangkoka, pa smo provjerili da li se uistinu radi o low cost cijenama zrakoplovnih karata ili o marketinškom triku.

Najniža cijena povratne karte koju smo uspjeli pronaći na relaciji između Osla i New Yorka je oko 340 eura sa svim doplatama, uključujući i prijevoz prtljage. Nekih 50-ak eura je skuplje ukoliko za New York putujete iz Stockholma.

Usporedbe radi, British Airwaysa ili Virgin Atlantic letovi iz Londona za New York će Vas u prosjeku koštati oko 450-500 eura što znači da se kod Norwegian-a uistinu radi o povoljnim kartama. Velika je prednost što preko ove kompanije možete kupiti i jednosmjernu kartu već od 170-ak eura dok kod tradicionalnih avio kompanija cijena jednosmjerna karta vrlo često skuplja nego povratna.
Ukoliko uzmemo u obzir da do Osla i Stockholma možete Ryanairom letjeti iz Hrvatske za 50ak eura (od travnja do kraja listopada) onda svakako provjerite Norwegian Air Shuttle web stranicu u potrazi za jeftinim letom do New Yorka.

Što se tiče Norwegian Air Shuttle linije na relaciji Oslo – Bangkok najniža cijena povratne avio karte je oko 450 eura (izvan sezone), no uglavnom je oko 600 eura – što ovu liniju Oslo – Bangkok ne čini previše interesantnom (za putnike iz Hrvatske) jer po sličnim cijenama možemo letjeti tradicionalnim kompanijama iz puno bliže nam Budimpešte ili Venecije.

jeftinoputovati.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *