LJETNI RED LETENJA CROATIA AIRLINESA

objavio 10/04/2013

Od 31. ožujka zrakoplovi Croatia Airlinesa lete prema ljetnom redu letenja. Novost su u ljetnom redu letenja letovi Pula – Frankfurt, utorkom i četvrtkom, u razdoblju od svibnja do listopada te Split – Kassel, četvrtkom, u istom razdoblju. Na liniji Zagreb-Dubrovnik-Atena i Zagreb –Barcelona letjet će se utorkom četvrtkom i nedjeljom, od travnja do listopada. Također, letjet će se iz Splita u Beograd i obratno, ponedjeljkom i petkom, u razdoblju od svibnja do rujna, iz Splita u Dǜsseldorf srijedom i subotom, a u Berlin subotom, od svibnja do listopada. Zrakoplovi Croatia Airlinesa opet će povezati i dva turistička bisera – Dubrovnik i Veneciju, četvrtkom i nedjeljom, od svibnja do listopada.

Zbog jednog zrakoplova u floti manje u odnosu na prošlu godinu, prisiljeni smo smanjiti ponudu kapaciteta na mreži domaćih i međunarodnih linija Croatia Airlinesa. Zrakoplovi Croatia Airlinesa neće više prometovati u redovitom putničkom prometu prema Turskoj i Crnoj Gori. Na dijelu europskih zračnih luka kao što su London Gatwick, Paris, Amsterdam, Zürich, München i Priština smanjujemo ponuđene kapacitete uporabom manjih zrakoplova ili ukidanjem frekvencija.

Promjene u redu letenja dio su procesa restrukturiranja, kako bi se poslovanje kompanije konsolidiralo i zadržala konkurentnost na tržištu. Croatia Airlines će naglasak stavljati na razvijanje letova prema destinacijama koje su isplativije i koje će u budućnosti omogućiti stabilno poslovanje tvrtke.

Putnicima, koji su kupili karte za destinacije prema kojima se reduciraju letovi, Croatia Airlines osigurat će preusmjeravanje do krajnje destinacije na drugim letovima Croatia Airlinesa ili partnerskih avioprijevoznika, u skladu s Općim uvjetima prijevoza. Ako ponuđeni letovi putnicima ne budu prihvatljivi, imat će pravo na povrat punog iznosa uplaćenog za kartu.

Putnici koji su karte kupili kod drugih prijevoznika imaju ista prava na preusmjeravanje i korištenje alternativnih letova, ali u slučaju povrata djelomičnog ili punog iznosa za uplaćenu kartu trebaju se javiti u poslovnicu ili pozivni centar zrakoplovne kompanije kod koje su kupili kartu.

Ujedno, Croatia Airlines se ispričava svim putnicima zbog eventualnih neugodnosti koje su nastale kao posljedica navedenih promjena u redu letenja.

Detalje izmjena u ljetnom redu letenja možete pronaći ovdje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *