KRATKA ŠETNJA LISABONOM I CITY BREAK AVIONOM

objavio 28/02/2012

Lisabon (portugalski: Lisboa) je glavni i s 499.700 stanovnika (2,8 milijuna u metropolitanskom području) najveći grad Portugala. U šetnji gradom treba posjetiti srednjovjekovni dvorac Sao Jorge kojeg iznimnim čine 10 tornjeva, maursku četvrt Alfama, luku Belem iz koje je Vasco da Gama kretao u istraživanja, katedralu iz 12. stoljeća i viseći most preko rijeke Tejo.

Jedan od najpoznatijih simbola Lisabona je spomenik dobu otkrića, smješten na obali rijeke Tejo u Aveniji de Brasilia. Valja posjetiti i obližnje gradiće Estoril, Cascais, Cabo da Roca i Sintru. Noćni život najbolje se može upoznati posjetite li Docas te Santos i Alcăntara.
Tu svatko može naći glazbu za sebe. Lokali su otvoreni najmanje do 3:00, a većina restorana na Docasima nakon 23:00 se pretvara u klubove.
Kad smo već kod kuhinje i restorana, oduševljava umijeće portugalskog kulinarstva i okusa sireva kao što su tradicionalni queijo da serra, te maštoviti morski specijalieti kao što je portugalski bakalar. Tu je i neizbježno bogatstvo začina, koje su pomorci donosili sa svojih dalekih putovanja. Za kraj dodajte ovom užitku čašicu slavnog porta ili pak “zelenog vina” (vinho verde).

Ukoliko želite posjetiti ovaj šarmantni i romantični grad u ponudi je sljedeći aranžman: Lisabon City Break, pet dana avionom, već od 1995 kn

jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar