LETOVI ZA ŠPANJOLSKU IZ HRVATSKE – SEZONA 2012

objavio 25/03/2012

Ove će godine iz španjolskih gradova, uz letove za Dubrovnik i Zagreb te novih letova za Split, biti i izravnih letova iz Barcelone za Rijeku, što je ujedno i četvrto zračno odredište u Hrvatskoj za španjolske avio prijevoznike.

U ovogodišnjoj ljetnoj sezoni španjolski zračni prijevoznik Vueling uvodi izravne letove iz Barcelone u Split. Uz navedeno, tvrtka Vueling je nakon bankrota zračnog prijevoznika Spanaira preuzeo njegove slotove za Dubrovnik i Zagreb, pa će se ovog ljeta značajno povećati i broj letova za Dubrovnik, dok Zagreb postaje treća Vuelingova destinacija u Hrvatskoj.

Najfrekventniji let, onaj za Dubrovnik, kreće 31. ožujka i imat će nekoliko rotacija u travnju, dok će na toj relaciji od 1. svibnja do 27. listopada Vueling letjeti tri puta tjedno, odnosno svakodnevno tijekom visoke sezone, od 22. lipnja do 17. rujna. Letovi za Split kreću 23. lipnja, a do 16. rujna će se realizirati tri puta tjedno, dok će se na relaciji Barcelona – Zagreb odvijati tri puta tjedno u periodu od 22. lipnja do 17. rujna 2012. godine.

Vueling (tada Clickair) je izravno povezao Španjolsku i Hrvatsku 2007. godine, uvođenjem rute Barcelona – Dubrovnik koja se u ovom razdoblju stabilno održala i povećala svoju frekvenciju. Zahvaljujući Vuelingovoj gustoj unutrašnjoj mreži, i drugi veći španjolski gradovi povezivat će se zračnim linijama s hrvatskim odredištima. Uz navedene letove, i ove godine, u razdoblju od kraja ožujka do kraja listopada, Croatia Airlines će povezivati Zagreb i Barcelonu tri puta tjedno. Od lipnja do listopada let utorkom će imati i međuslijetanje u Rijeci, što je velika novost, jer predstavlja uvođenje i četvrte zračne destinacije u Hrvatskoj.

Iberia će povezivati Madrid sa Zagrebom i Dubrovnikom, Air Nostrum/Iberia Regional povezat će Bilbao i Valenciju s Dubrovnikom a Madrid sa Splitom, dok će Easyjet letjeti iz Madrida u Dubrovnik.

Premda je još uvijek riječ o izravnim sezonskim letovima, oni su svakako pokazatelj porasta zanimanja španjolskih gostiju za hrvatskim odredištima, a jačanje zračne povezanosti omogućuje povećanje broja dolazaka gostiju sa španjolskog tržišta, kroz organizirana i individualna putovanja. www.vueling.com & www.iberia.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *