LETITE BEZ ZDRAVSTVENIH POTEŠKOĆA

objavio 09/12/2010

Suhi zrak, relativno mali prostor u avionu i velik broj ljudi kombinacija su kao stvorena za razvoj mikroba. Prebrodite nepovoljne uvjete mudrim planiranjem svog leta.

1. Koristite zahod na aerodromu
Čak su i aerodromski zahodi čišći od onih u avionu. Stoga krenite na zahod prije polijetanja. Na ovaj ćete način smanjiti broj odlaska na zahod u avionu i izbjeći mikrobe tijekom leta.

2. Dobro operite ruke
Koristite toplu vodu i dosta sapuna. Kao zaštitu prilikom odvrtanja slavine uzmite komad papira za brisanje ruku. Na taj način nećete dotaći slavinu ili kvake.

3. Kupite veliku bocu vode
Kad prođete sigurnosne mjere u aerodromskoj trgovini kupiti veliku bocu vode. Nemojte biti dehidrirani.

4. Ovlažite nos
Nazalnim sprejem ovlažite nosnice. Suhi zrak u kabini i moguće krvarenje iz nosa neki sprečavaju i mažući nosnice vazelinom.

5. Jedite jogurt
Bakterije u jogurtu imaju dobro djelovanje na imunitet. Neka istraživanja ukazuju da svakodnevno jedenje jogurta smanjuje mogućnost prehlade za 25 posto.

6. Uklonite kontaktne leće prije leta
Uklonite leće prije nego uđete u avion. Ukoliko je riječ o dužem letu ionako ih morate skinuti, a avion ne pruža zadovoljavajuće higijenske uvjete za njihovo skidanje. Dodirivanje očne sluznice idealan je način za prijenos virusa i bakterija. Prije promjene leća uvijek dobro operite ruke.

7. Uzmite suplemente koji jačaju imunitet
Ako ste se uvjerili da vam neki minerali, vitamini ili ljekovite biljke pomažu u očuvanju zdravlja prije i poslije leta je idealno vrijeme da ih upotrijebite.

(net.hr)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *