KRANJSKA GORA, MILJENICA HRVATSKIH SKIJAŠA

objavio 18/01/2011

Na sjeverozapadu Slovenije u Gorenjskoj, uz granicu sa Italijom i Austrijom podno vrhova Julijskih Alpi i Karavanki u gornjem dijelu doline rijeke Save leži Kranjska Gora, turistička destinacija iznimne važnosti a ujedno i najpoznatije skijalište u Sloveniji. Sa njezinih vrhova se u lijepim danima pruža predivan pogled koji seže do susjednih država a za sunčanijih dana čak i do Jadranskog mora.

Kranjska Gora je izrazito turistički orijentirano mjesto, okruženo livadama i šumama a ujedno i polazište za mnogobrojne skijaške staze u okolici. Nalazi se na 810m/nv , a stariji dio gradića leži unutar novoizgrađenog dijela . U duhu te turističke orijentacije razvilo se područje u kojem možete naći bogatuponudu sportrskih sadržaja, zimi-skijanjepenjanje po zaleđenim liticama, klizanje na prirodno zaleđenom jezeru Jasna, snowboarding, a ljeti- pješačenje, brdski biciklizam, jahanje, paraglidingi niz organiziranih ekskurzija.

Dodatna atrakcija Kranjske Gore je i blizina Nacionalnog parka Triglav sa svojim slikovitim pejzažima. Tu se naime nalazi jedan od ulaza u Nacionalni park.
S obziom na prisutnost Julijskih Alpi i Karavanki i njihovih impozantnih vrhova Kranjska Gora se razvila unajpoznatije Slovensko skijalište i kao takva znana je i kao domaćin Svjetskog skijaškog Kupa u slalomu i veleslalomu te skijaških skokova na PlaniciŽičare na Kranjskoj Gori imaju najdužu povijest od svih u Sloveniji, a danas postoji ukupno dvadesetak žičara . Dužina skijaških staza je 30 km a staza za skijaško trčanje 40 km. Kranjska Gora je idealan skijaški centar za skijaše početnike kako i za već iskusne i profesionalne skijaše. Uz mogućnost prakticiranja raznih zimskih sportova , ovdje dijeluju i škola skijanja i snowboardinga, za one najmladje i početnike ovih privlačnih zimskih sportova.

Što se tiče smještaja gosti imaju na raspolaganju mnogobrojne objekte koji nude različite tipove smještaja: hoteli, apartmani, privatne kuće, sobepansioni. Gostoljubivost i prijateljsko raspoloženje domaćina može se osjetiti na svakom koraku, u svakom restoranu, taverni, gostionici, pizzeriji i barugdje s ponosom nude domaće i inozemne specijalitete. Osim danjeg izražen je i noćni život pa na raspolaganju gostima stoje noćni barovi, casina, te razni koncerti. Sve je to uvjetovalo prepoznatljiv imidž ove destinacije koju njezini domaćini unaprijeduju iz dana u dan.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *