KAMO ZA PRAZNIK RADA?

objavio 17/04/2013

Ako još ne znate gdje biste se odmorili za Praznik rada, donosimo nekoliko prijedloga za relaksaciju, uživanje i bijeg od svakodnevnog stresa.

Jarun Piknik Festival
Zabavni gastro spektakl na Jarunu ne smiju propustiti ljubitelji roštilja jer će se na jednom mjestu naći čak 40 vrsta. Uz centralnu pozornicu, očekuje se sjajan program na još dvije pozornice. Jedna će biti za ljubitelje rock glazbe, a druga njegovati etno glazbu. Piknik Festival trajat će od 1. do 5. svibnja, a neće nedostajati ni sadržaja za najmlađe koji mogu uživati u lunaparku, zabavnom parku, dječjem kinu…


Maksimir

Međunarodni praznik rada i ove će se godine u organizaciji Grada, proslaviti u Maksimiru, uz kulturni program i više od 50 tisuća porcija graha. Ne zna se hoće li gradonačelnik Bandić ponovno stići u kočiji, ali političke zabave zasigurno neće nedostajati. Trajanje programa predviđeno je od 10 do 17 sati.

Sljeme

Ljubitelji odmora u prirodi ovim odabirom neće pogriješiti. Rekreativci mogu označenim stazama do planinarskih domova, a do gore će dovoljno ogladnjeti da će prvomajski grah biti prava poslastica. Park prirode Medvednica idealan je izlet za roditelje s djecom jer osim bijega od gradske vreve, na Zagrebačkoj gori lakše se diše.

Trakošćan, Kumrovec…
Romantičan i po mnogima najljepši dvorac u Hrvatskoj, Trakošćan, nikoga neće ostaviti ravnodušnim i pravo je obiteljsko izletište. Još malo zelenila čeka nas i u Kumrovcu, a tu je i jedini hrvatski muzej na otvorenom koji u srcu sela posjetiteljima dočarava zagorsku tradiciju ruralnog prostora s prijelaza 19. u 20. stoljeće.

Bazeni
S obzirom na to da meteorolozi najavljuju pretežno sunčano s temperaturama i do 27 Celzijevih stupnjeva, na bazenima će se vjerojatno tražiti mjesto više, a na njima će zasigurno najviše uživati oni najmlađi. Parovi bez djece uz bazen mogu uživati i u wellnessu.

Eko selo Žumberak, Krašograd
Obitelji s klincima neće pogriješiti s ovim destinacijama koje su u neposrednoj blizini Zagreba, a pružaju zabavu i relaksaciju u seoskom okruženju. Ljubitelji konja mogu i jahati, ali tu su i druge životinje poput koze, guske i magarca koje će oduševiti najmlađe. I dok će u Krašogradu nekima nedostajati hlada, u Eko selu ima ga  dovoljno, a neizostavna je i domaća hrana.

kopacki_ritPlitvice
Nacionalni park Plitvice raj je za one koji se žele relaksirati uz čarobno zelenilo šuma, livada, šum slapova i bujne vegetacije. Područje Plitvičkih jezera, proglašeno nacionalnim parkom, ubraja se u najljepše prirodne znamenitosti Europe, a zahvaljujući stresnom načinu života, ovo je savršeno mjesto za ‘punjenje baterija’.

Fužine
Zahvaljujući svježoj planinskoj klimi i seoskom turizmu, Fužine su postale jedno od omiljenih turističkih odredišta. Fužine su okružene lijepim planinarskim stazama pogodnima i za djecu, a tu su i jezera na kojima je moguće kupanje, jedrenje, surfanje i ronjenje, a poseban je doživljaj ribolov. Nakon svih aktivnosti gurmani će doći na svoje zahvaljujući vrlo dobroj ugostiteljskoj ponudi s autohtonim jelima.

Skradin

Za miris i okus mediterana svratite do Skradina uz nezaobilazni Nacionalni park Krka gdje nemojte propustiti odlazak na najposjećeniji u Nacionalnom parku Skradinski buk i Roški slap. Skradinski buk jedna je od najpoznatijih hrvatskih prirodnih ljepota, a čine ga sedrene kaskade, otoci i jezera. Do slapova je lako doći, a privlačni su ljubiteljima prirode i onima koji žele uživati u kulturnoj, ali i gastronomskoj ponudi


Kopački rit

Park prirode nalazi se u Baranji, a od bogatog programa može se odabrati panoramsko razgledavanje posebnog ZOO-rezervata brodom uz stručnog vodiča, pješačenje uz vođenje stručnog vodiča po raznim dijelovima Parka prirode, izlet kanuima, posjet Kompleksu dvorca Tikveš, razgledavanje izložbe eksponata flore i faune Kopačkog rita u Bioekološkoj stanici te posjet kapelici Papinskog blagoslova.

(tportal.hr – Željka Stanković)

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *