jeftinoputovati.com

KAKO JEFTINO PUTOVATI EUROPOM

objavio 05/09/2022
jeftino putovati europom
Photo by Pixabay on Pexels.com

Europa je bogata različitim kulturama, prekrasnim gradovima i spektakularnim prirodnim ljepotama. No, putovanje Europom može biti skupo, posebno ako ne planirate unaprijed. Srećom, postoje brojne strategije koje možete primijeniti kako biste uštedjeli novac i putovanje učinili pristupačnijim. U nastavku slijedi nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da jeftino putujete po Europi.

  1. Planirajte unaprijed

Kada planirate svoje putovanje, unaprijed odredite svoj proračun i zatim pronađite destinacije i aktivnosti koje su u skladu s vašim proračunom. Važno je imati realna očekivanja o onome što si možete priuštiti i izbjegavati troškove koji nisu u skladu s vašim proračunom. Unaprijed planiranje također vam omogućuje da pronađete jeftinije karte za prijevoz i smještaj.

  1. Pronađite jeftin smještaj

Pronalaženje jeftinog smještaja ključno je za jeftino putovanje. Izbjegavajte luksuzne hotele i umjesto toga potražite hostele, apartmane ili Airbnb smještaj. Mnoge hostele nude privatne sobe za malo novca, a neke čak i krevete u sobama s više kreveta po vrlo pristupačnim cijenama. Također, Airbnb smještaj je sve popularniji izbor putnika jer nudi pristupačne cijene i često je lakše pronaći mjesto koje odgovara vašim potrebama.

  1. Putujte u niskoj sezoni

Putovanje u pred- ili posezoni može biti jeftinije jer su cijene smještaja i prijevoza obično niže nego u vrhuncu sezone. Također, u niskoj sezoni manje je turista, što vam omogućuje da uživate u atrakcijama bez gužvi i čekanja u redovima.

  1. Koristite javni prijevoz

Javni prijevoz je često jeftiniji od taksija ili iznajmljivanja automobila. Koristite autobuse, vlakove, tramvaje i podzemne željeznice kako biste se kretali po gradu. Mnoge europske zemlje nude posebne karte i pakete za turiste koji omogućuju neograničeno korištenje javnog prijevoza za određeno vrijeme, što je izvrsna opcija za uštedu novca.

  1. Pronađite jeftine letove

Ako planirate putovanje Europom, vjerojatno ćete trebati rezervirati nekoliko letova. Srećom, postoje mnoge web stranice koje vam mogu pomoći u pronalaženju jeftinih letova. Neki primjeri su Skyscanner, Kayak i Google Flights. Ti alati za pretraživanje letova pomoći će vam da pronađete jeftine avionske karte, a neki će vam čak pokazati najjeftinije dane za putovanje. Osim toga, mnoge zračne luke nude jeftine letove niskobudžetnih aviokompanija, kao što su Ryanair, easyJet ili Wizz Air.

Ipak, budite oprezni prilikom rezerviranja letova. Ponekad jeftine karte mogu biti varljive, s mnogim dodatnim troškovima poput naknada za prtljagu, rezervacije sjedala i naplaćivanja kreditnih kartica. Prije nego što rezervirate bilo koji let, pažljivo proučite uvjete i dodatne troškove kako biste izbjegli neugodna iznenađenja.

Uz ove savjete, jeftino putovanje Europom je moguće. Važno je planirati unaprijed, pronaći jeftin smještaj, putovati u niskoj sezoni, koristiti javni prijevoz i pronaći jeftine letove. Ako se pridržavate ovih savjeta, možete putovati Europom i istraživati ​​njezine znamenitosti i kulture bez da potrošite previše novca.

Jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login