KAKO JEFTINO PUTOVATI DO MALTE?

objavio 30/11/2013

Ukoliko želite posjetiti ovu prelijepu “mediteransku ljepoticu” nažalost ne postoji direktni let iz Hrvatske (osim povremenih čarter letova u ljetnim mjesecima). Naravno, cijena povratnog komercijalnog leta, uz presjedanje, iz hrvatskih zračnih luka, kreće se od 300 eura pa na više ovisno o terminu polaska. Za sve nas koji želimo uštedjeti na prijevozu i potrošiti na neki bolji način predlažemo odlazak osobnim automobilom, autobusom ili vlakom do aerodroma Venecija-Treviso/Bari ili Bologna (ovisno o vašoj lokaciji u RH) gdje ćete se ukrcati na Ryanair avion. Cijene avio karata uz Irski low cost mogu se kupiti i za 50ak eura u oba smjera. Svakako si na vrijeme rezervirajte smještaj za što Vam preporučamo servis koji uspoređuje sve booking online agencije i pronalazi najbolju ponudu. Ponudu povoljnih hotela na Malti možete pogledati ovdje

O Malti

Republika Malta je otočna država u Sredozemnom moru. Ova država sastoji se od nekoliko otoka i otočića, od kojih su tri naseljena. Najveći otok je Malta na kojem živi najveći dio stanovništva zemlje. Ova zemlja u kojoj živi manje od pola milijuna stanovnika je, s obzirom na površinu, jedna od najgušće naseljenih zemalja svijeta. Doživjeti pravu Maltu bez pretjerane gužve i visokih cijena, moguće je u krajem travnja, u svibnju, lipnju i listopadu. Iako Maltu posjećuju turisti tokom čitave godine, u srpnju i kolovozu su nesnošljive temperature ali i velika najezda Španjolaca, Francuza i Engleza.

Glavni grad je Valletta. U usporedbi s ostalim glavnim gradovima Valletta je minijaturna. Njena je površina manja od jednog četvornog kilometra  a s jednog kraja na drugi pješice možete doći za manje od dvadeset minuta. Unutar grada mnoštvo malih uličica povezuje velike trgove, barokne palače se uzdižu odmah pored barova i trgovina – grad kao da se uopće nije mijenjao tijekom stoljeća. Trebat će vam dobre cipele i zavidna kondicija jer je u gradu mnoštvo stepenica a jedino pješice možete na pravi način sve razgledati. Za razliku od malog grada, Velika luka, donedavno dom Britanske mornarice, je najveća i definitivno najimpresivnija luka na cijelom Mediteranu.

Neke korisne i zanimljive informacije:

Preporučaju se hoteli od najmanje 4*, jer standardi često mogu biti niži nego u hotelima Zapadne Europe.

Cijene aranžama u lipnju, razlikuju se od cijene aranžmana u srpnju, kolovozu i rujnu od 800-1.300kn po osobi.

Noćni život Malte odvija se u Pacevillu u Saint Julianu. Diskoteke, pubovi, kafići, kockarnice. Sve na jednom mjestu.  Ulica je živa tokom čitave godine.

Najljepše i mirnije plaže nalaze se na sjevernoj strani otoka dok su plaže u Sliemi i St. Julian prepune turista. Ghadira Bay ili Mellieha Bay,  Ghajn Tuffieha i Golden Bay jedne su od poznatijih mirnijih plaža ali ima ih još. Ne morate brinuti da će te se izgubiti. Sama Malta vrlo je lagana za snalaženje, pošto je sve  blizu mora.

Kao i mnoge zemlje koje su bile britanske kolonije, na Malti je pravilo voziti na lijevoj strani ceste

Zakonski ne postoji razvod između muža i žene. Razlog za to je 98 % stanovnišva koji su rimokatolici. Uz Maltu, jedino na Filipinima još nema razvoda.

U cijeloj zemlji postoji 360 crkvi što je praktički jedna crkva na 1000 stanovnika.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *