KAKO JEFTINIJE PUTOVATI?

objavio 16/04/2016

travel1U današnje vrijeme interneta, niskotarifnih avionskih kompanija i vrlo povoljnih alternativnih načina smještaja, jeftino putovati nikad nije bilo lakše – sve što trebate je dobra volja i nešto malo novca. Promoviranje kulture putovanja te želja za rušenjem stereotipa kako su putovanja preskupa i da su namijenjena isključivo za one s “dubljim džepom” je glavno što portal jeftinoputovati.com želi  osvijestiti kod građana.

Za sve one koji tek planiraju otkriti svijet putovanja ili žele uštedjeti prilikom svog sljedećeg putovanja evo nekoliko savjeta koji mogu itekako učiniti putovanje povoljnije i zanimljivije:

– Putovanje u vlastitom aranžmanu i organizaciji može biti povoljnije i uzbudljivije od agencijskih putovanja. Planiranje individualnog putovanja će izazvati u Vama osjećaj sreće, a kad stignete na svoju destinaciju moći ćete slobodno upravljati svojim vremenom i obilaziti samo one znamenitosti i lokacije koje Vas zanimaju. Ukoliko prvi put planirate individualno putovanje krenite s nekim od bližnjih destinacija.

– Koristite bez straha niskotarifne prijevoznike (Ryanair, Easyjet) kojima možete letjeti po Europi za manje od 50 eura. Oni imaju jednako ispravne i nove zrakoplove kao i druge tradicionalne kompanije.

– S obzirom da su hrvatski aerodromi manji s obzirom na svjetske kriterije, često možete uštedjeti i nekoliko stotina eura ukoliko letite s neke od obližnjih zračnih luka (npr. Budimpešte, Trsta, Venecije, Milana, Beča ili Munchena).

– Kupite avionsku kartu na vrijeme (tri do šest mjeseci unaprijed). No, ponekad Vam se može isplatiti ako putujete i u zadnji tren. Također, izbjegavajte kupovati karte u visokoj sezoni (ljeto i vrijeme Božića i Nove Godine), tada su karte za sve destinacije i do 40% skuplje.

– nemojte nositi previše stvari sa sobom. To će povećati količinu Vaše prtljage, što je teško nositi sa sobom, a i aerodromski troškovi za prtljagu su veći.

– Minimalizirajte trošak smještaja korištenjem popularnih servisa kao što su Airbnb (tzv. ebay smještaja) i CouchSurfing (besplatni smještaj).

– Smisao svakog putovanja trebao bi biti osjetiti duh mjesta koji posjećujete, zar ne? Da biste to doživjeli, morate osjetiti kako u njemu žive lokalni ljudi. Stoga, minimalno se zadržavajte na turističkim lokacijama jer su na takvim mjestima cijene višestruko skuplje a i nije neki doživljaj naguravati se sa stotinama drugih turista koji slikaju sve pred sobom. Jednostavno skrenite u male skrivene uličice i sjednite na opuštenu kavu i uživajte u espressu i promatranju svega oko sebe.

– Koristite se prijevoznim sredstvima koje koristi lokalno stanovništvo. Izbjegavajte skupocjene restorane, radije posjetite lokalne tržnice i gostite se na štandovima s hranom i zalogajnicama u kojima se hrane “domaći”. Sigurno ćete kušati nešto autentično, možda nekoga upoznati i pritom uštedjeti.

jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar