KAKO IZBJEĆI GUŽVE NA LETU?

objavio 17/12/2011

Osim ako se ne zovete Donald Trupm ili John Travolta, vjerojatno ne posjedujete vlastiti avion i morate se gužvati u ekonomskoj klasi na nekom letu na vrlo malom prostoru. Postoje savjeti kako izbjeći gužve u avionu.
Ako imate novaca, za određenu cijenu većina avio kompanija unaprijediti će Vam mjesto tako da Vas prebace u poslovnu klasu ako je to moguće. Sve bolje klase nisu uvijek rasprodane, čak i na popunjenom letu imate dovoljno mjesta da protegnete noge a da pritom ne taknete putnika ispred ili pokraj sebe. Isto tako nema središnjih sjedala. Ovisno o destinaciji i trajanju leta unapređenje Vas može koštati od 500 do 30 000 kn po osobi.

Budite prvi. Ako unapređenje ne dolazi u obzir ima drugih načina da izbjegnete gužve. Počnite s putovanjem u jutarnjim satima. Većina kompanija letove ima najranije od 5.00 ili 6.00 sati. Zbog vremena leta ti letovi baš i nisu popularni osim za poslovne ljude. Letovi u ranim terminima povećavaju šansu da ne upadnete u gužvu.

Ako niste jutarnji tip planirajte let izvan sezone, koristite letove kad ne dolaze ili traju praznici i blagdani.

Upitajte avio kompaniju s kojom želite letjeti koji dio dana im je najprometniji prema Vašoj destinaciji. Mogli bi se iznenaditi odgovorom. Prilagodite sami sebi let!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *