KAKO DO IZGUBLJENE PRTLJAGE?

objavio 07/06/2010

Najgora noćna mora svih svjetskih putnika zasigurno je izgubljena prtljaga. Kako je pronaći, kome se obratiti i što sve možete očekivati ako izgubite prtljagu?

Donosimo vam male korisne savjete kako do izgubljene prtljage.

Novce i dokumente čuvati kraj sebe

Prvo što morate zapamtiti je da nikad ne stavljate u putnu prtljagu novce ili važne dokumente. Oni u svakom trenutku moraju biti kraj vas.

Prijavite nestanak prtljage

Ako se vaš kofer nije pojavio na traci s ostalima, ne paničarite. Zračne luke imaju odjel za izgubljenu prtljagu u kojemu treba prijaviti nestanak. Tek nakon prijave se kreće u potragu za nestalim stvarima.

Ne derite se na službenike

Kontrolirajte ljutnju i ne derite se na službenike na šalteru. Nisu oni krivi jer je vaša prtljaga nestala. Takve nezgode se događaju na aerodromu i niste ni prvi ni zadnji kome se izgubila prtljaga.

Neka vam plate

Neke avionske kompanije plaćaju kupovinu najnužnijih odjevnih predmeta pa se raspitajte i o toj opciji u slučaju da vam ne pronađu prtljagu.

Prtljaga se smatra izgubljenom ako se ne uspije pronaći nakon otprilike pet tjedana (u Croatia Airlinesu nakon 45 dana) , a nakon toga vam avionska kompanija snosi pun trošak štete. I zato ne paničarite!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *