"JUTARNJI" ISTRAŽIO: KAKO NAJEFTINIJE PUTOVATI PREMA ISTRI I DALMACIJI

objavio 08/07/2010

Prve subote u mjesecu srpnju, reporteri “Jutarnjeg lista” krenuli su sa šest različitih automobila od Zagreba prema Splitu i Rovinju te natrag.

Odabrali su po tri pravca prema Istri i prema Dalmaciji kako bi točno ustanovili što donosi vožnja lokalnim cestama, a što ona suvremenim autocestama.

Rezultati su i više nego zanimljivi jer su dobiveni u istraživanju u danu kad cestama prometuje najveći broj automobila.

Prije putovanja najvažnije je pametno ocijeniti želite li sigurnost i brzinu autoceste ili ste spremni u vozilu potrošiti koji sat više radi značajnih ušteda, zbog ljepote prirode koju je lakše uočiti zbog sporije vožnje, ali pri tome biti izloženi većoj nesigurnosti.

Tako su primjerice doznali kako se od Zagreba do Splita možete uštedjeti 494 kune, a od Zagreba do Rovinja 302 kune. Suvremenom autocestom A1 od Zagreba do Splita i natrag može se doći vrlo brzo, međutim za cestarine i gorivo plaćate 904 kune. Sve ovisi o pravilnom izboru prometnice na izabranim relacijama, što pokazuje kako sve ima svoje prednosti i mane.

Reporteri su napravili detaljan plan kako sve to provjeriti na terenu, a više o tome čitajte ovdje .

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *