JEFTINE EUROPSKE DESTINACIJE

objavio 10/07/2012

U poznatim svjetskim prijestolnicama poput Beča, Bruxsellesa i Varšave možete si priuštiti luksuz po povoljnim cijenama, a Prag vam nudi puno besplatnih atrakcija.

Prag

Unatoč popularnosti, više od tisuću godina stari Prag je jedna od najjeftinijih destinacija u Europi. Također, američki portal TripAdvisor uvrstio ga je među 20 najjeftinijh gradova svijeta. Prosječna cijena noćenja s raznim aktivnostima za dvoje iznosi 1475 kuna.

Osim toga grad je bogat različitim znamenitostima i aktivnostima koje su u potpunosti besplatne poput cvjetne tržnice Havelska, Karlov most i dvorac Vysehard koji se izdiže iznad grada.

Dublin

U Dublinu je lako pronaći jeftini hotel, a cijena dvodnevnog godišnjeg koji uključuje smještaj i doručak za dvoje iznosi oko 1120 kuna. Baš kao i Prag i Dublin obiluje besplantim atrakcijama kao što su Nacionalni muzej Irske, Nacionalni botanički vrtovi i Irski muzej moderne umjetnosti.

Varšava

Za sve koji traže luksuzni smještaj za malo novaca, Varšava je pravo mjesto. Tamo i najluksuzniji hoteli imaju najniže cijene na svijetu, a noćenje u hotelu s pet zvijezdica košta oko 775 kuna. Cijena noćenja u prosječnom hotelu kao što je Polonia Palace Hotel koji je Drugi svjetski rat preživio netaknut, iznosi oko 390 kuna.

Rim

Iako je jedna od najposjećenijih destinacija na svijetu, Rim je za razliku od Pariza i Londona, prilično jeftin. Cijena noćenja iznosi oko 1130 kuna što ga čini jeftinijim od drugih destinacija diljem Italije. S obzirom da je Rim veliko prometno središte, karte za avion jeftinije su od onih za Veneciju, Firencu i Napulj.

Lisabon

Portugal je puno jeftinija destinacija od svoje susjede Španjolske. Cijena noćenje iznosi oko 775 kuna, piše TripAdvisor. Osim jeftinog smještaja ulaz u povijesni muzej Museu Nacional de Arqueologia and the Torre de Belem je nedjeljom besplatan.

Budimpešta

Najjeftinija destinacija prema TripAdvisoru je Budimpšeta u kojoj će vas noćenje u hotelu sa četiri zvijezdice, večera, koktel i boca vina te vožnja taksijem koštati oko 1155 kuna. Najniža cijena noćenja je u hotelu Palazzo Zichy, a iznosi 350 kuna.

Birmingham

Nadolazeće Olimpijske igre podići će cijene hotela osobito u Londonu, pa je zato savršena alternativa Birmingham u kojem cijena noćenja iznosi 360 kuna. A svi ljubitelji Shakespearea doći će na svoje, naime u blizini je piščev rodni grad Stratford upon Avon.

Berlin

Središte njemačkog društvenog i kulturnog života, Berlin među najjeftinijim je svjetskim destinacijama u kojima i luksuzni hoteli nude povoljne cijene. Cijena noćenja u luksuznom hotelu iznosi oko 1180 kuna, a u prosječnom hotelu iznosi oko 450 kuna. Za razliku od Berlina, noćenje će vas u New Yorku koštati 1020 kuna, u Londonu 800 kuna, a u Parizu oko 680 kuna.

Bruxelles

Poput Berlina i Varšave, cijena smještaja u luksuznim hotelima među najnižima je u Europi. Cijena noćenja za dvoje iznosi oko 1500 kuna.

Beč

Iako je Beč prilično skup, turističke agencije nude posjet u paketu s Budimpeštom i Pragom. Cijena šestodnevnog putovanja koja uključuje i smještaj i hranu iznosi oko 3500 kuna.

(24sata.hr)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar