JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA UŠTEDU NA LJETOVANJU

objavio 12/06/2011

Temelj svakog jeftinijeg ljetovanja ili putovanja je dobro planiranje – rezervacija karata i smjetštaja unaprijed, kada su cijene na akciji. Trikova ima još, a pročitajte i kako naći savjete o odredištu i kako pripremiti vozilo da bi vam putovanje na godišnji odmor bilo ugodnije.

Osim rezervacije smještaja ili karata nekoliko mjeseci unaprijed, jedna od opcija za uštedu je i odlazak na ljetovanje van špice sezone – u lipnju ili u rujnu, kada su cijene znatno jeftinije.

Također, važno je i na putovanje krenuti tijekom tjedna kako biste izbjegli gužve, a i jeftinije platili kartu putujete li avionom, pišu 24sata.

Hoteli od pet zvjezdica ne moraju biti jedina garancija ugodnog odmora, jer uz dobro preporuku ili informaciju na forumima može se naći hotel niže kategorije koji također pruža odličnu uslugu za povoljniju cijenu.

Osim informacija koje možete pronaći na internetskim stranicama, jednostavan način da dođete do onih najpouzdanijh je da pitate lokalno stanovništvo gdje se možete jeftino i kvalitetno najesti ili što u njihovom mjestu treba vidjeti.

Prilikom odlaska u muzeje ili slična mjesta, uvijek iskoristite mogućnost popusta za studente, umirovljenike, članove određenih udruga… naravno, ukoliko takva mogućnost postoji.

Još jedan od načina za uštedu, pogotovo kod putovanja u malo udaljenije krajeve, je da izbjegnete agencije i cijelokupno ljetovanje organizirate sami – do prijevoza do smještaja i putnog osiguranja.

Odlučite li se za odlazak na godišnji odmor automobilom, znatno ćete uštedjeti na benzinu ako prije puta provjerite tlak zraka u gumama. Automobil s nedovoljno napumpanim gumama troši više goriva, kao i prebrza vožnja, te pretjerano rashlađivanje klimom u autu.

Također, manje prtljage znači manje dodatnih troškova na aerodromu, ali i pri putovanju automobilom jer teret povećava potrošnju benzina. Putujete li u inozemstvo, zbog povoljnijeg tečaja, razmijenite novac u stranu valutu već kod kuće.

Ako ste pustolovnog duha, kampiranje je za vas pravo rješenje. Diljem Hrvatske mnoštvo je lokaliteta na kojima možete za povoljnu cijenu uživati u netaknutoj prirodi. Također, ljetujete li s prijateljima, zabava je zajamčena, a i možete podijeliti troškove, pišu 24sata.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar