JADROLINIJA OBJAVILA SEZONSKI PLOVIDBENI RED

objavio 04/06/2010

Od utorka 1. lipnja do četvrtka 30. rujna 2010. godine bijeli brodovi hrvatskih linijskih brodara plovit će po sezonskom plovidbenom redu.

Za otočane i njihove goste najznačajnije je da se utjecaj gospodarske krize i smanjenje proračunskih sredstava za linijski pomorski promet neće ničim odraziti na sezonsku plovidbu na brodskim, brzobrodskim i trajektnim linijama.

Za razliku od izvansezonskog razdoblja, kad je došlo do smanjenja broja putovanja na pojedinim linijama, u ljetnim mjesecima redukcija neće biti. Uz to su brodari pripremili flotu za sezonu, organizacija prometa u lukama je na visokoj razini, pa se ne očekuju ni gužve ni duža čekanja na ukrcaj.

Sukladno sezonskom plovidbenom redu nacionalni brodar Jadrolinija je 24. svibnja uspostavio dužobalnu trajektnu liniju Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Dubrovnik na kojoj plovi feribot ‘Marko Polo’.

Od 1. lipnja uvodi se sezonska trajektna linija Vela Luka-Lastovo s dva putovanja dnevno, te brzobrodska linija Split-Milna-Hvar. Brzi brod svakog dana plovi do Hvara, a samo utorkom preko Milne na Braču.

Započinje i plovidba na najdužoj brzobrodskoj liniji Pula-Unije-Mali Lošinj-Ilovik-Zadar koju održava brod ‘Bišovo’ Linijske Nacionalne Plovidbe d.d., te na klasičnoj brodskoj liniji Trogir-Slatine-Split na kojoj plovi brod ‘Bura Line’.

Plovidbeni redovi su i ove sezone usklađeni s potrebama jadranskih otoka, pa je u postupku usuglašavanja uvažen najveći dio zahtjeva otočana. Tako su, kako bi se otklonile gužve u dane vikenda. na brzobrodskoj liniji 9401 Olib-Premuda-Silba-Zadar, koju održava brodar Miatrade d.o.o., u razdoblju od 23. srpnja do 14. kolovoza, petkom i subotom uvedena dodatna putovanja izravno za Silbu s polaskom iz Zadra u 10 sati.

U odnosu na sezonu 2009. na trajektnoj liniji 831 dvije su novosti: brod više ne pristaje u luci Sobra na Mljetu, nego plovi samo između Dubrovnika i Suđurđa na otoku Šipanu, a u razdoblju od 2. srpnja do 3. rujna 2010. uvodi se petkom drugo putovanje, pri čemu trajekt na polaznom putovanju iz Dubrovnika pristaje i na otoku Lopudu.

Na sve prometnijoj trajektnoj liniji 633 Ploče-Trpanj tijekom lipnja Jadrolinija bi postojeće trajekte tipa ‘otočanka’ trebala zamijeniti mnogo većim trajektom ‘Vladimir Nazor’, objavljeno je na internetskim stranicama Agencije za obalni linijski pomorski promet.

3 Comments

 1. Jelka Tomc

  31/05/2011 at 12:41

  Poštovani!
  Zanima me dali vozi trajekt ili ladja za avtomobile između Malog Lošinja i Pule, i kada.
  Hvala Vam na ljubaznosti
  Jelka Tomc

  • rado

   05/07/2011 at 00:49

   Posto je Hrvatska pomorska zemlja, naravno da trajektne veze izmedju Pule i Malog Losinja nema. Ostali trajekti izmedju istre i Cresa i Krka i Cresa su proredjeni i voze otprilike na svaki sat i pol. Brod “Marinu” su umirovili
   tako da ne spominjem vezu sa Venecijom ili Koprom koje takodje nema. Sve to nema veze sa zdravom pamecu, ali sa obecanjima ima. Ima idealna trajektna veza za Slovence i Talijane do Malog Losinja i to iz Zadra.

 2. Sonja

  20/07/2011 at 08:12

  Zanima me, kada vozi katamaran iz Splita na Latovo v petak, 22. 7. 2011. Ali je potrebna rezervacija?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *