I OVE GODINE LETOVI SPLIT-BEOGRAD

objavio 16/11/2012

Croatia Airlines potvrdila je blogu EX-YU Aviation News da se i u sljedećem ljetnom redu letenja nastavlja ovogodišnja uspješna zračna veza između Splita i Beograda. Letovima se počinje mjesec dana prije nego ove godine, već od 1. svibnja.

Za to postoji odličan razlog: prosječna popunjenost 76 sjedala Bombardierova Dasha 8 Q400 od 96,1 posto u odlasku iz Splita i 94,7 u povratku iz Beograda. Ta statistika zapravo govori da su avioni bili krcati i da karte nisu dobili svi koji su željeli letjeti. A sve to uz konkurenciju iz Jata na istoj toj relaciji dvaput tjedno koji se također ne može potužiti uz prosječnu popunjenost od 94 posto.

Na pitanje koje na te podatke stalno lebdi u zraku – a kad će letovi između dvaju glavnih gradova i najačih ekonomskih središta? – već je ranije odgovorio komercijalni direktor Croatia Airlinesa Tonko Rilović. Kaže da se razmatralo uvođenje i te linije, ali da za sada važi zaključak kako se ti letovi ne bi isplatili, nego da bi se o takvoj vezi trebalo dogovoriti u suradnji s Jatom.

(aerosvijet)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *