GRADOVI KOJE MORATE VIDJETI U 2010.

objavio 13/05/2010


Ako planirate putovati i priuštiti si posebno iskustvo, a ujedno želite biti i u trendu, onda nikako ne biste trebali izostavite neke od ovih gradova koji su se našli na must see listi.

Izdavač vodiča Dorling Kindersley objavio je listu naj gradova koje svakako, ako već putujete, trebate posjetiti u 2010. godini, prenosi timesonline.co.uk.

Istanbul
Istanbul je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Vancouver
Poznat kao najživlji grad, Vancouver nudi bogatu kulturnu scenu, divne restorane i hotele. Predivan grad sa staklenim neboderima i zgradama te planinama kao kulisom, u 2010. će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara. Uz jaki fokus na održivost okoliša radi se na poboljšanju javnog prijevoza, izgradnji neobičnih “zelenih” zgrada te na umjetničkim i kulturnim programima.

Delhi
Delhi će biti grad domaćin Igara Commonwealtha 2010. Kolonijalni centar grada glavna je šopingholičarska zona. Connaught Place je dobila novu fasadu, a gradske znamenitosti su se očistile i revitalizirale, a poboljšana je i prometna povezanost u gradu. Nemojte se iznenaditi ako ugledate bicikle s kolicima za prijevoz među najnovijim luksuznim automobilima jer Delhi je grad u kojem su se kontrasti sretno udružili.

Nottingham
U maju 2010. holivudske oči će se fokusirati na ovaj skromni kutak East Midlandsa, nakon što bude prikazan novi film Ridleyja Scotta Robin Hood. U međuvremenu, staro se susreće s novim zahvaljujući novoj zgradi Nottingham Contemporary koju je dizajnirao nagrađivani arhitekt Caruso St John, i u kojoj se održava niz izložbi i umjetničkih projekata kroz četiri galerije. Nadodajte tome nottinghamske dizajnerske dućane i imate dovoljno razloga za posjet ovom gradu.

Nara
Japanski drevni grad 2010. godine slavi 1300. obljetnicu i povodom toga ekskluzivno će biti prikazano rijetko viđeno nacionalno blago. U sklopu obljetnice održavat će se i niz drugih kulturnih događanja uključujući i Međunarodni filmski festival.

Sa svojim šumovitim brdima, hramovima, parkovima i nekim od najstarijih drvenih građevina u svijetu ovaj drevni grad ostaje simbol spokojstva u kojoj tinejdžeri eksperimentiraju s gadgetima budućnosti.

Izvor: net.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *