GDJE SE TURISTI NAJVIŠE DEBLJAJU?

objavio 01/08/2011

Ne želite se udebljati na odmoru? Onda nikako ne putujte u Ameriku, jer oni koji odu tamo na odmor udebljaju se gotovo četiri kilograma u dvije sedmice, otkriva najnovije istraživanje.

Na turističkoj mapi zemalja u kojima se gosti najviše udebljaju Amerika drži uvjerljivo prvo mjesto. Tokom dvosedmičnog odmora, većina ljudi tamo se udeblja više od tri kilograma. Na drugom mjestu su Karibi, a slijede ih na trećem Francuska te na četvrtom Italija. Grčka je zauzela peto mjesto, piše Tportal.

Najnovije britansko istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 ispitanika otkriva da je Amerika kobna za vitku liniju jer tamošnji restorani nude ogromne porcije, a i grickalice su svugdje prisutne.

Ispitanici su tokom istraživanja odgovarali na pitanja o svojim prehrambenim navikama tokom godišnjeg odmora. Otkriveno je da se četvero od deset ispitanika redovno udeblja na odmoru, a najviše njih dobije oko dva kilograma.

A šta je najviše krivo za debljanje? Ispitanici u prvom redu navode velike porcije, koje su posebno prisutne u Americi. Također, smatraju da debljanju pridonosi i alkohol koji je za najveći dio ispitanika sastavni dio ljetovanja. Vitkoj liniji ne pomaže ni pretjerano izležavanje koje na odmoru mnogi praktkuju.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *