FLIGHTRADAR24 – AVIO LETOVI UŽIVO

objavio 08/11/2012

U svakom trenutku na nebu iznad SAD-a nalazi se oko 5 tisuća komercijalnih zrakoplova, a sada postoji web-stranica koja omogućava korisnicima interneta da ih pronađu u realnom vremenu. Na stranici “Flightradar24” možete pratiti letove diljem svijeta, bilo da se radi o komercijalnim, privatnim ili vojnim zrakoplovima.

Karta, koja se ažurira svakih nekoliko sekundi, omogućava vam da pronađete određeni let, vidite njegovu putanju, aerodrom s kojeg je zrakoplov uzletio i na koji će sletjeti. Čak možete vidjeti visinu i brzinu leta.

Podaci na stranici se mogu iščitavati prema aerodromima kako biste mogli vidjeti u koje vrijeme zrakoplov polijeće s unesenog aerodroma, ili koji zrakoplov treba sletjeti u iduća dva sata. Podaci na stranici obuhvaćaju karakteristike svake letjelice (model, serijski broj i avio-kompaniju), kao i informaciju o njihovim posljednjim letovima.

Ukoliko želite, možete suziti izbor na konkretnu avio-kompaniju i pratiti koji su njeni zrakoplovi trenutno na nebu.

“Flightradar24” koristi podatke Federalne zrakoplovneuprave u SAD-u i Automatskog zavisnog sustava za nadzor zrakoplova (ADS-B) u drugim zemljama.

Budući da je oko 60 posto putničkih zrakoplova opremljeno sustavom ADS-B, karta ne prikazuje baš svaki let.

(jutarnji.hr)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *