FLASHPACKERI PUTUJU SA STILOM

objavio 01/06/2010

Sve češće se može čuti za termin flashpackeri, a riječ je o relativno novoj vrsti putnika koji se još nazivaju i luksuzni backpackeri. To su zaposleni turisti s nešto dubljim džepom, željni avantura.
Nakon backpackera, putnika koji će radije putovati satima duže i neudobnije jer je to jeftinije i koji će spavati u jeftinim hostelima s obzorom da si bolje i više ne mogu priuštiti, sve češće se susrećemo s terminom flashpackeri.

O flashpackerima i njihovoj invaziji na australsku otočnu državu Tasmaniju piše i na na stranici themercury.com.au.


Termin flashpackers relativno je nov i koristi se za turiste koji su u potrazi za profinjenijim avanturama ili ih se još jednostavnije može definirati kao backpackere sa većim budžetom, a često ih se naziva i kao backbackersi sa stilom.

To su zaposleni turisti od 30 godina na dalje, imaju više iskustva, a i više novaca te žude za nešto profinjenijim iskustvima koja uključuju dobru klopu, dobru zabavu, spavanje na boljim, čistim mjestima i udobniji te brži transport. Često sa sobom nose laptop, kameru, fotoaparat i ostale gadgete.

Prošle je godine Australiju posjetilo 1.5 milijun backpackera, a sada su tu i flashpackeri.

Turizam je jako važan i turisti donose velik doprinos ekonomiji, posao i novac se okreću što je od iznimne važnosti pogotovo za zemlje pogođene krizom i u interesu je zemljama koje spadaju u atraktivne destinacije imati ponude za svačiji džep. Tasmanija je jedna od tih destinacija.

Izvor: net.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *