EXPEDIA – POLAZNA TOČKA U ORGANIZACIJI INDIVIDUALNIH PUTOVANJA

objavio 23/02/2012

Individualna putovanja postaju sve veći trend u turizmu. Cijelo putovanje krojite po vlastitim preferencijama, Od datuma polaska, odabira država i gradova koje ćete posjetiti, do svih posebnih usluga, sve je isključivo stvar vašeg izbora. Zbog toga sve veći broj putnika posjećuje različite online turističke agencije (servise) za prodaju putovanja kao i stranice za online rezervacije hotela.
Mi ćemo se u ovom članku pozabaviti Expediom, najpopularnijom i najvećom najvećom putničkom online agencijom na svijetu.
Expedia je osnovana 1996. godine kao dio Microsofta, a od 2005. godine je pod okriljem Expedia Inc grupacije gdje spadaju i hotels.com i tripadvisor. Preko Expedije možete pretraživati ponudu i kupovati avio karte svih avio kompanija, rezervirati hotel, iznajmiti automobil, rezervirati krstarenje, kao i mnoge turističke atrakcije. Za dodatnu uštedu isplati se kombiniranje tj kupnja avio karte i hotela preko njihove stranice, tako ćete proći puno povoljnije nego ako to napravite odvojeno.Već iz dizajna stranice i ponude vidljivo je da se radi o online agenciji koja se vodi načelom da kupcu pruži najbolje iskustvo putovanja ikad. Efikasna je, logična, jednostavna za kupca turističkih aranžmana i moderno dizajnirana. Putovanje se može jednostavno financijski i vremenski isplanirati putem tražilice na lijevoj strani koja omogućava da se odmah unesu zahtjevi za željeno odredište i cijene hotelskog smještaja, avionskih letova ili unajmljivanja automobila. Kako biste kompletirali svoju rezervaciju putovanja, preko expedia.com, potrebno je ulogirati se tj otvoriti korisnički račun. Račun je besplatan i jedino je potrebna email adresa za prijavu.

Iako je stranica lokalizirana na 21 jezik, zamjeramo što ne postoji verzija na hrvatskom jeziku. Unatoč tome ova stanica omogućava nam da brzo i jednostavno isplaniramo svoje individualno putovanje. A zahvaljujući svojoj vodećoj poziciji u svijetu online bookinga Expedia pruža cijene koje su ponekad i do 50% niže od onih u tradicionalnim agencijama. Posjeti expedia.com


Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *