EVO KAKO IZBJEĆI SKIJANJE IZ NOĆNE MORE

objavio 21/11/2010

Svi vi koji planirate zimske praznike provesti na skijalištima – bilo u inozemstvu ili na hrvatskim stazama, da bi uživali u snježnim radostima, prije puta dobro se pripremite. Sigurnost neka vam bude najvažnija stavka odmora.

Danas gotovo svaka turistička agencija nudi raznolike skijaške aranžmane. Putovanje planirajte ovisno o raspoloženom budžetu – sve popularnija je i otplata na rate. Bez obzira na skijaško iskustvo, potrebne su kondicijske pripreme. Fizičke napore skijanja lakše ćete savladati ukoliko mjesec, dva prije puta počnete s kvalitetnim fizičkim pripremama. Također, ne zaboravite i na redoviti servis skijaške opreme, savjetuje portal budimo sigurni.hr

Nakon što ste izabrali odredište, uplatili skijaški aranžman, pobrinuli se za sportsku opremu, dobro razmislite i o policama osiguranja. Sigurnost je najvažnija stavka vašeg odmora. Raspitajte se o ponudama osiguravajućih kuća. Polica osiguranja za sigurnost u slučaju nezgode ili nestanka prtljage, skijaške opreme, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje od rizika nesretnog slučaja i bolesti na putovanju – o svemu tome treba voditi računa. Najvažnije je putno i zdravstveno osiguranje ili kombinacija istih.

Osiguravajuće kuće imaju široku paletu polica osiguranja – raspitajte se što sve sadrži kako bi se na vrijeme i pravilno osigurali. Policu osiguranja možete zaključiti pojedinačno, obiteljsko ili grupno te na određeni rok, ovisno o dužini putovanja. Ukoliko u zadnji tren odustanete od polaska, novac će biti vraćen od osiguravajuće kuće jedino ako je uplaćena polica rizika od otkaza putovanja i to samo za posebne slučajeve.

Osim navedenih savjeta, portal budimo sigurni preporučuje da potražite savjet ili instrukcije od trenera na skijalištima. Kad već stignete na odredište, zaštitite se od težih ozljeda nošenjem kacige i ne udaljavajte se od skijaških staza. Tijekom boravka pripazite na putne isprave i dokumente jer troškove izdavanja novih snosite sami. Ukoliko putujete u inozemstvo, vodite računa o carinskim propisima.  (danas.net.hr)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *