EMIRATES UVODI DIREKTNE LETOVE IZ ZAGREBA

objavio 12/01/2017

Emirates, najveći svjetski avioprijevoznik, danas je najavio uvođenje dnevnih letova između Dubaija (DXB) i Zagreba (ZAG) s početnom cijenom od samo 349 eura, a vize za hrvatske državljane nisu potrebne. Putnike će prevoziti zrakoplov Boeing 777-300 tvrtke Emirates, a na raspolaganju će im biti i jedinstvena prvorazredna ponuda kabinskih usluga na putu prema Bliskom istoku.

“Na hrvatskom tržištu je tvrtka Emirates prisutna od 2003. godine te je s vremenom, potpuno prirodno, došlo i do pokretanja punog poslovanja.. Drago nam je što imamo priliku uvrstiti ovako zanimljivu destinaciju u svoju globalnu mrežu ruta. Veselimo se suradnji s našim partnerima i dionicima u Republici Hrvatskoj kako bismo klijentima mogli pružili svoju svjetski poznatu uslugu na našoj mladoj i modernoj floti zrakoplova. Također, predani smo rastu trgovinskih odnosa i turizma između Hrvatske i Dubaija te potičemo dolazak turista s područja Bliskog istoka, regije Azije Pacifik, gdje Emirates djeluje na 45 destinacija”, rekao je Thierry Antinori, izvršni potpredsjednik i glavni komercijalni direktor tvrtke Emirates.

Novi let za Dubai omogućit će putnicima iz Hrvatske i susjednih zemalja putovanje u energični grad modernim, širokotrupnim zrakoplovima koje simbolizira udobnost i stil bez premca. Zrakoplov Boeing 777-300 tvrtke Emirates raspoređen je u tri razreda, putnicima nudi 12 sjedala s mogućnošću postavljanja sjedala u polegnuti položaj u prvom razredu, 42 mjesta u poslovnom razredu te 310 prostranih mjesta u ekonomskom razredu.

Osim toga, putnici mogu uživati u do 2500 programa na zahtjev pomoću nagrađivanog ice sustava za audio i vizualnu zabavu, kulinarskim specijalitetima u svim razredima te glasovitoj usluzi i gostoljubivosti međunarodnog kabinskog osoblja koje dolazi iz preko 130 zemalja, među kojima je i njih 234 iz Hrvatske.

Povezivanje s više od 80 svjetskih destinacija

Putnicima koji putuju preko Dubaija omogućeno je jednostavno povezivanje s više od 80 svjetskih destinacija. Do gradova kao što su Šangaj, Peking, Bangkok, Kuala Lumpur ili Sydney, Melbourne, Maldivi, Sejšeli i Šri Lanka može se doći za manje od četiri sata tranzitnog vremena zahvaljujući najsuvremenijim Emirates terminalima u međunarodnoj zračnoj luci Dubai.

Nova ruta pružit će pozitivan poticaj turizmu i provođenju slobodnog vremena u Hrvatskoj, jer se očekuje da će dnevni letovi dovesti do povećane potražnje poslovnih putnika i turista iz istočnoazijskih država poput Južne Koreje, Japana, Tajvana, Singapura kao i Australije.

Nudeći veće mogućnosti poslovanju navedena će usluga spojiti čitavu regiju jugoistočne Europe s Bliskim istokom i dalje te otvoriti područja koja prethodno nisu bila pokrivena Emirates rutama. Dnevna usluga 777 zračnog prijevoznika Emirates, također će ponuditi i prijevoz do 16 tona tereta po letu, što pozitivno utječe na trgovinu, a hrvatskom izvozu omogućuje pristup širem globalnom tržištu.

Predviđeno vrijeme polaska leta EK129 iz Dubaija je u 08:15 sati i dolazak u Zagreb u 12:20 sati, a povratni let EK130 polijeće iz Zagreba u 15:35 sati i slijeće u Dubai u 23:05 sati (prema lokalnom vremenu).

Osnovana 1985., tvrtka Emirates globalno povezuje ljude, mjesta i gospodarstva. Sa sjedištem u Dubaiu, globalna mreža ove zrakoplovne tvrtke obuhvaća 154 destinacija u 83 države na šest kontinenata. Njena otmjenost, regionalno inspirirani kulinarski specijaliteti, nagrađivani sustav za zabavu tijekom leta – ice – i gostoljubovosti bez premca, koju pruža čuveno višejezično kabinsko osoblje, učinili su tvrtku Emirates jednom od najprepoznatljivijih svjetskih zrakoplovnih brendova.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar