DUBAI – ČUDO MODERNOG DOBA

objavio 23/10/2011

Do prije desetak godina gotovo nepoznata emiratska luka pretvorena je u kratkom vremenu u jednu od najpoželjnijih svjetskih destinacija. Grad „1001 noći 21. stoljeća“ rezultat je vizije prebogatih arapskih šeika koji u turizmu vide „naftu 21. stoljeća“. Nije se štedjelo– pa se Dubai danas može podičiti najvišom građevinom na svijetu – tornjem Burj Khalifa (visokim 828 m) koji ne treba miješati sa jednim od najatraktivnijih svjetskih hotela u obliku jedra – Burj Al Arabom. To je tek dijelić fantastične arhitekture koja sada krasi Dubai.

Dodajmo da grad leži pored nepreglednih pješčanih plaža na toplom moru čije obale krase najpoznatiji svjetski hoteli pružajući gostima egzotični odmor. Među hotelima prednjači „resort“ Atlantis The Palm – replika jednog od ponajboljih karipskih hotela na Bahamima. Atlantis the Palm jedinstveni je doživljaj: poseban bazen u kojem se pliva sa delfinima tzv. Dolphin bay, ogroman vodeni park Aquaventure… a možda najatraktivniji svjetski hotel dostupan je Evropljanima na relativno kratkom letu od nekoliko sati. Tome treba svakako dodati u umjerene cijene za takav hotel koje u nižoj sezoni ne prelaze 1000 kuna po osobi dnevno…

Međutim, uz sva ta čudesa, Dubai je pokušao zadržati izvorni arapski štih sačuvan u pojedinim dijelovima grada uz Creek – vodeni kanal koji razdvaja i spaja dva dijela grada i kojim se još uvijek prelazi starim brodovima pod nazivom „dhow“. Vode vas direktno na suk, koji bliješti zlatnim odsjajem bogatstvom nakita okupan mirisnim mirodijama „tržnice začina“. Staro i futurističko spojeno u jedinstveni doživljaj istoka i Orijenta.

Poseban zrakoplov iz Zagreba polijeće za Dubai 23.11. na povijesnom letu koji će spojiti hrvatsku metropolu sa prijestolnicom Srednjeg istoka. U petodnevnom programu predviđen je obilazak znamenitosti (od kojih mnoge nisu starije od par godina!), ali ostaje i dovoljno vremena za kupovinu i odmor na pješčanim plažama. Sve u organizaciji Kompasa (www.kompas.hr), po izuzetno niskoj cijeni u jedinstvenoj prilici koja se ne propušta – detaljan opis aranžmana pogledajte ovdje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *