DO AFRIKE S TURKISH AIRLINESOM

objavio 16/12/2012

TurKish_airlinesTko je još prije samo godinu dana iz Zagreba želio letjeti u istočnu Afriku, pravu, iskonsku divlju Afriku, zaobilazeći velika središta po mjeri masovnih turista, još je prije godinu dana imao samo jedan izbor – KLM (IATA KL, ICAO KLM).

Danas se osim s nizozemskim prijevoznikom preko Amsterdama (IATA AMS, ICAO EHAM) sa samo jednim presjedanjem npr. u Međunarodnu zračnu luku Kilimanjaro Arusha-Moshi (IATA JRO, ICAO HTKJ) u Tanzaniji može letjeti s još dvije kompanije: od svibnja s Qatar Airwaysom (preko Dohe – IATA DOH, ICAO OTBD), a od prošlog tjedna s Turkish Airlinesom (preko Istanbula – IATA IST, ICAO LTBA).

Za one kojima je Afrika bila nedostupna zbog cijene, ostaje sad da na oku drže sve tri kompanije i uskoče s uplatom kad se proglase akcijske cijene. Ali, lako za putnike iz Hrvatske!

Turski nacionalni prijevoznik je od prošloga tjedna iz Međunarodne zračne luke Istanbul Atatürk Boeingom B737-900ER otvorio izravnu kružnu liniju koja će pet puta na tjedan letjeti u Arushu (Tanzanija)  i Mobasu (Kenija).

To je već 33. linija koju Turkish otvara prema odredištima u Africi, a na inauguracijskom letu uz spektakularno slijetanje iznad vrha Kilimandžara glavni direktor Temel Kotil novinarima je rekao da će kompanija “ubrzo imati 40 odredišta, uz plan da se broj odredišta zaokruži na 50 odredišta, od čega je većina novih u podsaharskoj Africi”.

Nova odredišta prema kojima će se uskoro otvoriti linije su Luanda (Angola), Asmara (Eritreja), Ougadougou (Burkina Faso) Niamey (Niger) Bamako i N’Djamena (Čad), Sebha (Libija) Juba (Južni Sudan) Libreville (Gabon) te Yaounde i Douala (Kamerun).

— Čvrsto vjerujemo u Afriku kao zapostavljeno tržište koje ime goleme potencijale rasta. Usredotočavamo se na na sekundarna odredišta kao što je Hargeisa u Somaliji. Nakon što smo proučili potencijale odredišta jasno nam je da ćemo na mnoga letjeti po dvaput, čak i triput na dan — rekao je Kotil.

Koliko su ozbiljni ti planovi govori podatak da će Turkish u Afriku delegirati čak 30 menedžera i čak 300 svojih zaposlenika. U Africi će Turkish ostvariti čak 8 posto svojih ukupnih prevezenih putnika, a sve misli povezati sa svojim glavnim čvorištem na Bosporu odakle bi Afrikancima otvarali mogućnost putovanja na sve strane svijeta. Kompanija nema nikakvih namjera otvarati linije između afričkih odredišta jer je “ostvarenje takve namjere zasad prekomplicirano”. turkishairlines.com

(AEROSVIJET)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *