DJERBA – TURISTA KOLIKO I PIJESKA

objavio 04/08/2010

Ne volite li Francuze, Talijane, Čehe, Nijemce ili svoje sugrađane možda je bolje ne ići na Djerbu – jer ona ih je puna. Osim primamljivim cijenama najveći tuniski otok mami i neočekivanom tolerancijom.
Popularni Tuniski otok Djerba cijenama, pješčanom obalom, udobnim hotelima i egzotičnim izletima osobito privlači Francuze, Nijemce, Hrvate, Čehe ali i brojne Tunižane koji se s dolaskom na otok na kojem ih nitko ne poznaje prepuštaju slobodnijem ponašanja.

Glavni grad Houmt-Souk privlači starom tvrđavom i tržnicama. A kad se obiđe nije loše iznajmiti bicikl (ili devu) i skoknuti par kilometara jugozapadno. Naime, ljubitelji starih građevina u ovom pravcu opsjedaju sinagogu El Ghriba smještenu u židovskom selu Hara Seghira ili Er-Riadh, gdje se čuva i najstarija seferska Tora. Populacija od 1000 Židova usred muslimanske nacije također je neobični kuriozitet.

Gightis, Adjim, Bordj Djillidj, El Kantara, Guella, Midoun…zapravo su više sela nego gradovi no u svakome od njih nađe se zanimljivih zanatlija, arhitekture, ponuda za izlete ili domaćih specijaliteta.

Volite li i deve, all-Inclusive hotele, priče o Odiseju, djecu koja žicaju poklone, pijesak u sandalama i nasmijane domaćine? Svakako navratite. Tunis – četvrtkom iz Zagreba

Izvor: Net.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *