CIJENA ODLASKA NA MORE

objavio 06/08/2012

Broj stranih turista u Hrvatskoj u prvih pet mjeseci ove godine povećao se u odnosu na prošlu godinu za 13 posto, dok je broj domaćih gostiju pao za pet posto. Podatak je to koji ne iznenađuje pogledate li cijene ljetovanja koje se nude po agencijama, hotelima…

Privatni smještaj prosječnoj hrvatskoj obitelji s dvoje djece i ove će godine biti najpristupačniji izbor. Za privatni smještaj s tri zvjezdice u punoj sezoni u Istri morat će izdvojiti od 3.500 kuna za sedam noćenja, a cijene se kreću sve do 6.000 kuna.

U Srednjoj Dalmaciji u privatnom smještaju s tri zvjezdice mogu se pronaći aranžmani od 2.800 kuna, dok se na srednjodalmatinskim otocima cijene kreću od 3.800 u povoljnijem aranžmanu, pa sve do iznad 10 tisuća kuna.

Na Kvarneru se cijene u prosjeku kreću oko tri tisuće kuna, dok se na kvarnerskim otocima cijene kreću od 3.800 kuna za isti aranžman.

U Južnoj Dalmaciji mogu se pronaći aranžmani s prosječnim cijenama od 3.500 kuna do 4.200 kuna.

Nije ni čudo da se sve više obitelji odlučuje na ljetovanje u predsezoni, u kojoj se u hotelima s tri zvjezdice cijene polupansiona za jednu osobu kreću od 1.120 kuna do 1.885 kuna, dok oni s četiri zvjezdice nude smještaj od 2.065 kuna do 3.395 kuna za sedam noćenja po osobi.

Cijena u vrhuncu sezone, koju prema podacima dostupnima na web stranicama hotela svatko proizvoljno određuje, pa se tako računa do 7. srpnja sve do 22. kolovoza, u prosjeku je 85 kuna viša po noćenju, što znači gotovo 600 kuna više po osobi.

Za jednu obitelj s dvoje djece, kojoj se u pravilu računaju 50 posto niže cijene, odlazak na ljetovanje u punoj sezoni znači povećanje troškova za najmanje 1.800 kuna.

(Magazin.hr)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *