ČAROLIJA ADVENTA U BEČU UZ KOMPAS

objavio 13/11/2013

ADVENT2Bezbroj kulturnih događanja, oživljena austrijska tradicija i običaji i ove će godine obogatiti Beč u doba adventa. Počeci adventskih sajmova u Beču datiraju iz davne 1298. godine kada je Albert dao Bečanima čast da održe Prosinački sajam ili Krippenmarkt. Od tada do današnjih dana, sajam je doživio potpunu transformaciju ali svakako uživa ugled među europskim božićnim sajmovima. Najpoznatiji, najveći, tipični božićni sajam odvija se ispred Gradske vijećnice,a svake godine obiđe ga više od 3 milijuna posjetitelja. Beč svoju popularnost u adventsko vrijeme sigurno može zahvaliti i ostalim događanjima u gradu. Svakako preporučamo da posjetite Albertinu i upravo otvorenu izložbu više od 160 djela Matissa.

Španjolska škola jahanja tradicionalno je zanimljivo mjesto za posjetu. Haus der Musik preporučamo za djecu i odrasle,a u Hauses der Merres svakako zavirite prilikom posjete nezaobilazne „Hilferice“. Mjuzikl u Reimund ili Ronaher theatru sigurno će vas oduševiti, a na programu su trenutno „Elisabeth“ ili „Prirodna plavuša“. Predbožićni koncerti u katedrali sv. Sjepana nezaboravno su duhovno iskustvo koje svakako preporučamo! Naravno čudesne zgrade Hundretwassera, jednog od najzanimljivijih arhitekta današnjice, uvijek i iznova vrijedne su posjete.

Naravno svakako vrijedi posjetiti i Božićni sajam ispred dvorca Schonnbrun koji će vas oduševiti božićnim selom i mnogim koncertima u božićnom duhu. Kada ste već tamo preporučamo neku od tura posjeta dvorcu (npr. Imperial tour).

Tu je još sajam Na Freyungu, sajam ispred Crkve sv. Charlesa i Belveder Palace. Nakon što vas omame mirisi na mnogobrojnim štandovima,sigurni smo da se nećete moći suzdržati da probate npr. ušećerene bademe, tradicionalni vrući punč od različitih vrsta voća ili šalicu kuhanog vina. Kompas.hr nudi trodnevne programe svaki adventski vikend počevši od 29.11.(petak-nedjelja).
Cijena putovanja (od 1.045 kn) obuhvaća prijevoz autobusom, razgled Beča uz pratnju lokalnog vodiča, smještaj u hotelu 4 zvjezdice i pratitelja na putovanju.

Za one koji su „ovisnici“ o adventskom ugođaju „ s puno cimeta“ – iskušajte kako to izgleda u Budimpešti, Pragu, Lisabonu, Rimu ili u brojnim drugim destinacijama iz Kompasove ponude.

Jedno je sigurno – Kompas.hr je doista učinio sve da Vam ovogodišnje blagdane od Adventa pa sve do uvijek „predugog“ i tmurnog siječnja učini što ljepšim. Pri tome mislimo i na uvjete plaćanja koji se rastežu na sve do 12 mjesečnih beskamatnih obroka kreditnim karticama. Kompas.hr kao jedna od rijetkih agencija na tržištu nudi i mogućnost „online” kupnje svih putovanja (na kojima još ima mjesta !!) baš iz Vašeg naslonjača. Uživajte i sretno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *