BH AIRLINES SE GASI ZBOG DUGOVA

objavio 01/04/2013

BH airlinesJedina bosanskohercegovačka zrakoplovna tvrtka “BH Airlines” bit će ugašena zbog financijskih poteškoća u koje je zapala, objavio je u ponedjeljak sarajevski “Dnevni avaz”.

Pozivajući se na izvore bliske vladi Federacije BiH, koja je većinski vlasnik “BH Airlinesa”, list tvrdi kako je odluka o gašenju tvrtke, koja trenutačno broji 108 zaposlenih, postala neizbježna nakon što su svi potencijalni strateški partneri odustali od suradnje.Federalna je vlada prošle godine objavila natječaj za prodaju 49 posto vlasničkog udjela u “BH Airlinesu”, a nekoliko niskotarifnih i charter prijevoznika pokazalo je načelno zanimanje za tu ponudu.”Svi su nakon sastanaka i pregleda dokumentacije digli ruke od ‘BH Airlinesa’ navodeći da bi suvlasnički dio bio potpuno neisplativ”, izjavio je izvor iz federalne vlade.

U vladi tvrde kako je najveći krivac za propast “BH Airlinesa” turska tvrtka “Turkish Airlines”, koja se prošle godine povukla iz sudjelovanja u upravljanju bosanskohercegovačkim zračnim prijevoznikom.

Turski su članovi uprave navodno ostavili nagomilane dugove na ime dospjelihkreditnih obveza koje “BH Airlines” nije u stanju izmiriti, a zbog toga mu je Hypobanka blokirala račune. Na ime dospjelih rata leasinga za dva zrakoplova tipa ATR-72 “BH Airlines” Hypo banci trenutačno duguje nešto manje od tri milijuna eura.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *