BEOGRAD JE DOBIO LOW COST TAXI

objavio 05/08/2010

Beograd je nedavno dobio low cost taksi. Kompanija Loukost prevozi građane po principu “rentacar sa vozačem”. Za razliku od standardnih taksija, ovakvo vozilo možete dobiti samo na poziv, a cene su fiksne.

“Lou-kost taksi, odnosno vanlinijski prevoz, nije novina ni u svetu, a ni kod nas. Takve kompanije postoje u Londonu, Mančesteru i Parizu. Tako smo došli na ideju da takvu kompaniju pokrenemo i u Beogradu, kaže Zoran Tanasijević, direktor Loukosta.

Vozila se zakazuju telefonom (2456-555) ili mejlom (zakazi@lowcost.co.rs), a pre početka vožnje vozač i mušterija potpisuju ugovor.

Ipak, Loukost nije klasičan taksi, pa samim tim nije ni registrovan kao taksi udruženje, već kao kompanija koja obavlja “vanlinijski prevoz”.

“Kada mušterija pozove i kaže odakle i dokle ide, naši dispečeri mu kažu koliko će to da košta. Po dolasku vozača, potpisuje se ugovor da je vožnja od jedne do druge lokacije obavljena za određeni iznos. Mi nemamo istu klijentelu kao taksisti, pa samim tim i nismo konkurencija”.

“Kod nas mogu da se zakažu vožnje unapred i do nedelju dana i više. Već imamo stalne mušterije, koje su rezervisale da ih vozilo svako jutro čeka ispred stana i vozi na posao. Izuzetno sam zadovoljan kako su ljudi prihvatili ovaj princip, čak i bolje nego što sam očekivao”, objašnjava Tanasijević.

U krugu od dva kilometra mušterija plaća 235 dinara, u širem centru grada 385, a od i do aerodroma 750 dinara, kao i za destinacije duže od 15 kilometara.

“U call-centru dispečeri na ekranu vide položaj svakog vozila, kao i da li je u njemu mušterija ili je vozač krenuo po mušteriju ili je slobodan, tako da ne može da se desi da neko neće da vozi”, dodaje Tanasijević.

Kompanija raspolaže sa 45 vozila i vozača.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *