AUSTRIAN AIRLINES POJEDNOSTAVLJUJE PRAVILA ZA PRTLJAGU

objavio 05/06/2011

Austrian Airlines pojednostavljuje pravila za prtljagu za karte kupljene od 1. lipnja 2011. godine. Ubuduće putnici za europska odredišta, dugolinijska azijska odredišta, te odredišta na Bliskom Istoku biti u mogućnosti predati na let više prtljage nego sada. Putnici ekonomske klase moći će ponijeti 3 kilograma više u svojoj prtljazi bez naplate do ukupne težine 23 kilograma.

Do sada putnici su mogli predati na let više komada prtljage do ukupne težine 20 kilograma bez naplate, dok od 1. lipnja se to mijenja na jedan komad prtljage težine do 23 kilograma.

Za putnike poslovne klase Austrian Airlines s 1. lipnjem također uvodi mogućnost predavanja na let dva komada prtljage bez naplate, čak i ako svaki teži do 32 kilograma, odnosno ukupno do 64 kilograma. Trenutno, ukupna težina prtljage ograničena je na 30 kilograma.

Ovaj novi koncept već je neko vrijeme na snazi za letove prema SAD-u i Kanadi i pokazao se vrlo uspješnim. Po tom konceptu putnik može predati na let konkretan i određeni broj prtljage bez naplate unutar dopuštenih limita. Broj takve prtljage određen je klasom prijevoza.

Za djecu do dvije godine koja nemaju svoje sjedalo roditelji će također moći predati jedan komad prtljage do 23 kilograma plus složiva kolica.Također, Austrian Airlines je za višak prtljage pojednostavio obračun troškova i primjenjivati će različite obračune za europske odnosno interkontinentalne letove, a naplata će biti obračunata prema težini viška prtljage.

Putnici se o ovoj novoj regulativi, koja je stupila na snagu 1. lipnja 2011., mogu informirati na internet stranici Austrian Airlines-a www.austrian.com.

(tportal)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar